sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Spes FI TVA

Nyt se päivä sitten koitti...Hip Hurraa Spes on SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO!! Onhan sen eteen töitä tehtykin muutama tunti..

Päästiin Forssaan kokeilemaan onneamme varapaikalta päivän varoitusajalla, tuomarina toimi Riitta Räsänen.

Aamu alkoi lupaavasti.. Olin lähdössä jo autolle kamoineni kun tajusin MISSÄ ON PUHELIN.!? Ei missään.. No eikun naapuriin "anteeksi voisitteko soittaa mun puhelimeen?" - ei saada yhteyttä.. Hmm.. pyykkikoneesta kuuluu kolinaa ja kappas.. Siellä se Iphone peseytyi.. ARGHH.. Siinä vaiheessa jo mietin, kannattiko herätä saatika lähteä edes kisaamaan.. Ei auttanut kuin kaasupohjassa Äetsään, äiti hätiin ja palveluspyyntö kehiin: vietkö tän märän puhelimen huoltoon ja osta uusi tilalle. Äiti teki työtä käskettyä ja nyt on vanha Iphone elvytettävänä ja uusi taskussa.. Tämä toivottavasti pysyy kaukana pesukoneesta..

Kokeessa Spes tuntui minusta löysältä, mutta videolta katsottuna ei näytä lainkaan siltä miltä se musta tuntui.. No hyvä niin.. Itseasiassa Spesillä näyttää kehässä olevan kiva, keskittynyt ja rentofiilis! JEI! =)

Metalli oli ainut jossa kävi kämmi, eli 0.. En tiedä mikä ajatuskatkos Spesille tuli, johtuiko siitä et kapula jäi pystyyn, eikä muka nähnyt sitä?? Epäilen... Täytyy taas näitäkin treenata lisää ja lyödä hyppyyn vaikeutta.

Paikallaolot tehtiin viimisenä, ensin paikkamakuu 8½. Murr... Ei laittanut päätä maahan lainkaan.. Tästä paikkamakuusta on nyt tullut kyllä ongelma joka nyt vaan on työstettävä.

Istuminen 9. Liikutti kerran oikeaa etutassua. Muuten rauhallinen.

Seuraaminen 8½, tuomarin makuun liian tiivistä, mutta tuomari tykkäsi Spesin asenteesta ja reippaudesta seuraamisessa. Musta tuntui ja näytti aika kivalta "seuraamiseksi kokeessa". Itse kun olen halunnut siitä tiivistä.

Jäävät 8½. Seuraaminen tuomarin makuun tässäkin liian tiivistä, mutta asennoista ei ollut pahaa sanottavaa. Jää suoraan ja tekee asennot nopealla temmolla.

Kaket 10. Tuomarin kommentti, tekee tosi kivalla temmolla eikä liiku. No minusta liikutti vasenta koipeaan se-is vaihdossa ja sei-maa vaihdossa sama jalka liikkuu ihan taakse.. Samalla puolella oli lukko joka viikko sitten hoidettiin Piiralla, olisikohan sieltä jotain jäänteitä..(?)

Ohjattu 10. Tuomarin kommentti. Se oli täydellinen. Ja niin oli minustakin, eikä purrut kapulaa, eikä kyylännyt merkkiä!

Ruutu 10. Tuomarin kommentti, hyvä vauhti merkille ja ruutuun. Vaikka koirassa on vauhtia, se on hallittu. Malttaa odottaa hyvin ruudusta kutsumisen, saavuttaa vauhdilla ja tulee kauniisti seuruupaikkaan. No niinhän se teki..

Luoksetulo 9. tuomarin kommentti: Hyvä vauti, hyvät stopit, perusasento vino. Tämäkin näytti videolta paremmalta kuin minusta tuntui. Musta tuntuu kokoajan että vauhtia ei ole tarpeeksi. Mutta videolta katsottuna nyt on hyvä vauhti oikeesti..

Tunnari 9. Tuomarin kommentti: Työskentelee hyvin kapuloilla, korjaa muutaman kerran kapulaa suussaan tullessaan.

Tässä vielä video päivän suorituksesta:
Iso kiitos teille kaikille jotka olette olleet meidän apuna niin treeneissä kuin henkisenätukenakin.. Teiltä kaikilta olemme oppineet niin hurjasti, tuntuu ihan että olen erityisasemassa kun on saanut teihin tutustua! Lentsu saa erityiskiitoksen siitä, miten hän zemppasi meitä eteenpäin Spesin vaikeana "lapsuusaikana" kun helpompaa ehkä olisi ollut luovuttaa.. Kun mikään ei onnistunut, kotiin tultiin paidat riekaleina ja kädet verillä, Spesiä kiinnosti kaikki muu paitsi minä.. Eikä leikkiminenkään luontainen juttu ole ollut. Monelta kuulin palautetta se on ihan hullu koira, Lentsu loi toivoa ja oikeassa Lentsu oli. Spes se ei maailman helpoin koira, mutta parhain ja opettavin. =) Iso kiitos myös Mäkelän Marialle avusta Spesin ongelmien ratkonnasta! =)

Nyt meillä on uusi koti ja me olemma ansainneet pienen muutto- ja lepoloman. Loman jälkeen katseet kohti SM-kisoja!

Ja ne Valoijuhlat pidetään, kunhan asetumme ensin taloksi. =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti