lauantai 17. marraskuuta 2012

Päivitystä

Huh, menoa ja meinikiä on ollut koko syksyn... Eikä aikaa ole ollut blogin kirjoitukselle... Liekö laiskuutta.. :D

Koirien kanssa säännöllisesti on treenattu koko syksyn.. SuperTreeni-into tuli Christan tokoviikonlopun jälkeen. Otinkin viikonloppuun ne hankalimmat ongelmat joiden kanssa olen painiskellut.. Mm. Spesille soveltuva kisapalkka, millä saan koiran kulkemaan mun kanssa yhdessä kokeessa siirtymät, kapuloista "irtipääseminen" ja häiriöt.

Aloiteltiin kisapalkkaamisesta, Spes kun ei sieldä minkäänmoista lääppimistä, ei liiallista riekuttamista koska mopokeulii jne.. Kisapalkkaamisella halusin, että Spes pyrkisi mun lähelle palkkaamisen jälkeenkin oma toimisesti, eikä viipottaisi joka suuntaan.. Christan kommentit oli Spesistä, että Spesillä on niin kova työmotivaatio, että palkkaamis hetken tullessa, koirasta näkee ajatuksen "hei, älä häiritsen mua.. Me ollaan nyt töissä.." Christa mainitsi myös, että Spes muistuttaa yhtä hänen omista koiristaan tosi paljon.. Nyt vaan pitää rakentaa sen meidän yhteistyö myös liikkeiden välisiin siirtymisiin ja Christa oli sitä mieltä, ettei se ole lainkaan liian myöhäistä. Spes lähtikin vastaamaan Christan treeniin hyvin.
No huippua sinänsä, olen saanut rakennettua sille pienelle nössölle pennulle, joka ei leikkinyt ja touhusi vain omiaan sellaisen työmotivaation, jossa on potkua.. Mutta josko se kultainen keskitiekin vielä löytyisi.. =) Christa neuvoikin tähän hyväksi havaitun treenin, jota jokaisessa treenissä ollaan tehty ja se toimii..
-Aloita helpolla tehvävällä, esim. suoraluoksetulo
=>Palkkaa koira kuin kisassa, peruuta ja kun koira tulee kohti, palkkaa pallolla
=> seuraava vaihe, kisapalkka, peruutat, pyydät koiran viereen ja kuljette siirymää yhdessä => palkka.
=> ja lopputulos kisapalkka, peruuta, siirtyminen yhdessä, uusi liikkeen aloituspaikka => palkka
---> Muista antaa palkka aina kädestä, leiki ensin, jonka jälkeen koira saa rallatella lelun kanssa..

Toisena ongelmana kapuloista irrottautumista.
=> heitä kapula pyydä Spes sivulle ja tästä taas peruutus ja palkka.
Tää osoittautuikin vaikeaksi treeniksi, samoin kuin heitä kapula ja lähdekin seurauttamaan. Palkkaa kun on hyvä. Lopulta luopui kapulasta aika nopeast, vaikka ensin koittikin kyyläillä kapulan suuntaan ja seuraamiseen keskittyminen oli vaikeaa..

Tehtiin myös häiriössä metallihyppynoutoa, koska itselläni oli ajatus, että Spes on niin vilkas luonne että lähtee touhuamaan jotain muuta jos vain ajatus herpaantuu..
=> treeni toimi niin, että treenikaverit sijoittuivat hypyn taakse sikin sokin, jonka jälkeen mun piti heittää se metalli (no treeni kavereilla oli onneksi itsesuojeluvaisto tallella ja väistyivät, kunnes kapula oli turvallisesti heitetty). Koiran lähetys kapuloille, ihmismassan sekaan.. Olin ihan varma, että Spes päätyy jonkun tutun syliin, mutta ei.. Sitkeästä teki töitä, ei huomioinut ihmisiä, haki metallin ja toi sen mulle.
----> mitä tästä opimme, luota siihen pikkuSpesiin, se oikeasti osaa keskittyä. Christa sanoikin, että hän uskoikin Spesin selviytyvän, koska näkee koirassa sen ison työmotivaation, jolloin muut unohtuu.. Taisi siis olla lähinnä mun omalle pääkopalle tämä treeni..

Ruutua tehtiin, saatiin hyvät opit Lentsun oppien rinnalle. Eli jatketaan ruutua niin että siellä on se pallo välillä, lisäksi alustaa ei enää laiteta (se oli mun oma tahto). Kun koira oikeassa paikassa merkataan paikka "JES" sanalla ja palkataan. Itse voit olla lähempänäkin, jotta palkka nopeampi.
=> aivan sairaan makeet ovat Spesin ruudut kun näin olemme treenanneet.

Kaukoja tehtiin myös. Christa mietti Spesin rakennetta, mutta kuulemma ihmeen hyvin kaukot silti surittaa.
=> istumiseen ihan namilla nopeita toistoja ja nopea palkka. Sanoi myös ettei tule koskaan ihan ylös itseään saamaan, johtuen sen rakenteesta. Kaukot läheltä ilman käsiapuja jne..

Ja paljon muuta, jota en nyt tähän muista raapustaa..

Mutta myönnettävä se on, Spesin kanssa on nykyään ihan huikeen hyvä fiilis treenata. Ja olen niin tyytyväinen, että pentulaatikosta juuri tuo pieni sisupussi mulle annettiin.. Se kuinka paljon viimisen 1,5 vuoden aikana Spes on mulle opettanut on valtavasti.. Ja opit tuntuvat rikkaimmilta kun aina ei ole ollut se ihan helpoin opetettava.. Myös jo valmiiksi pitkä pinnani on varmasti tuplaantunut.. Eli ei räjähtämis vaaraa.. :D Ja mikäs sitä tässä treenatessa kun opettajina on kaksi maailman parasta koiraa, Hugo ja Spes.

Torstaina käytiin Piiralla, Hugon kuulumiset Piiran suusta olivat: "se kun miettii jo Hugon ikää ja niitä vammoja, mitä sen kroppaan mahtuu on koira hyvässä kunnossa".

Spesillä oli vauhdikkaan liukastumisen seurauksena ranka kuin korkkiruuvi.. Etupää likastui eri suuntaan kuin takapää joten siinä seuraus. Kuntoon onneksi tuli ja positiivistä oli kuulla, että lihaksiakin se Spes on alkanut muodostamaan eikä ole enää niin luinen. Piira vaan totesi, on hyväksyttävä, että jotkut vaan kehittyy myöhemmin, niin fyysisesti kuin henkisesti.. :D Ja kuinka ollakkaan tuo henkinen kehityskin osui ja upposi :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti