tiistai 25. syyskuuta 2012

kotiläksyt

Lentsun kotiläksyjä tekemässä läheisen koulun kentällä, lapsilauman saartamana..

Lapset ensin totesivat kun Hugo teki, että onpa se taitava. Hugo suoritti ensin seuraamista, edistää  mutta haluan sen tekevän iloisella ilmeellä joten siirrtyin leluun.. Namista esitää vähemmän mutta fiilis on paljon "tylsempää" joten päädyin tähän lelupalkkaan. Se on kuitenkin mun oma Hugo-sähikäinen.

Seuraamisen yhteydeesä jääviä, näissä ei sekoile ja liikkeet ovat varmat. Luksetulo läpi juoksu, jonka jälkeen suorapalkalla stoppi.

Ruutu tehtiin Lentsun opeilla, ensin lelu ruudussa, jotta bongaa ruudun heti. Tämä sopi Huupertille hyvin. Sitten alustalle ja ilman. Kun alustaa ei ole, ei saa jarrutettua vaan menee yli ruudusta ja palaa takaisin. Tästä johtuen muutama kuuntelutreeni seis-käskylle niin että lelu lensi ja matkalla pitikin pysähtyä..


Spes aloitti kontaktiharjoituksella lasten jalkapeliin päin. Luonasi hyvin.. Vaikka pieni valkoinen koirakin siellä lapsien kanssa kirmasi.

Aloiteltiin lentsun ohjeiden mukaan treenaamaan liikkeiden välisiä siirtymisiä. Muutaman palkkauskerran jälkeen kulki vieressä jo huomattavasti paremmin.

Ruutu, pallo ensin ruutuun, niin ettei koira nähnyt. Lähti suoralla linjalla ja lujaa ja oli oikeasti yllättynyt kun siellä olikin pallo. Sitten jatkettiin alustalla. Spes oli super taitava.. Vauhtia alkaa olemaan vaan jo aika lailla.. (se oli se mun huoli silloin kun se oli pentu, kun se ei mene lujaa.. No nyt menee). Alustaa häivyttelin samalla niin että kasasin sen hiekan alle, lopulta sitä ei näkynyt enää lainkaan. Ja viimeinen toisto pallolle. Pallo kyllä auttoi juuri siihen mitä Lentsu sanoi, lähtee suoralla linjalla kohti ruutua ja bongaa sen sieltä.. Näitä jatkamme.

Ruudun loppua niin että jätin maahan (ei ruudussa) ja kutsuin liki, niin että pallo roikkui kädestä. Vahvistetaan tällä oikealle puolelle tulemista hankalista kulmista.

Seuraamista, jossa oli hirmu kevyt.. Ei painanut yhtään, piti kontaktin lapsista huolimatta.. Oli varsin pätevä vesseli. Tästä jääviä sekaisin, ensin vahvistelin vain asennot ja palkkailin niistä, sitten tein evl-mäiset paluut koiran oik. puolelta ja täyskäännös ja paluu koiran sivulle, tästä eteen palkka. Kerran istumisesta kiepahti mun perääni. (jätä välillä etupalkkaa vahvistukseksi).

Luoksetulon stopit suorapalkalla muutama toisto ja sitten palkka pienestä viiveestä, stoppasi kuin seinään.

Lopuksi vielä merkkiä, oli ihan super.

Kotitokot

Spes takapihalle hyppynoutoa, ensin kapulan palautusta eli liikeen loppuosaa. Tämän jälkeen koko setti. Eikä edes tappanut kapulaa :) Metallinouto takapihalla, kiersi kapulan taakse nosti nätisti ja toi iloisesti, JES!!!
Kaukojumppaa olohuoneessa alá Hugo & Spes, Spesille ajettiin sisään, palkka takana tai vieressä (nami, jos lelu menee toimintakyky). Myös vahvistelin sivulletuloja ja sivulta maahanmenoja nopealla palkalla, haluan niihin enemmän potkua..

Sini opetteli asentamaan kaukot on kivaoja-vaihteen päälle.. vielä hieman hakusessa..

 Olohuoneessa kierrettiin myös talouspaperirullaa ja noudettiin kapulaa.. Ja oman piilotusta takapihalla.. Oliko siinä kaikki..

No sain mä naurutkin, lapsien suusta kuulee totuudet vai miten se menee.. Haastattelivat mua siinä samalla kuin Hugoa treenasin ja kerroin että Hugo on vanhempi koirani ja Spes joka treenaa seuraavaksi on nuorempi. Kun Spes tepasteli autosta keskelle jalkapallopeliä, totesi lapset että tuo ei taida olla yhtä totteleva kuin Hugo. Mutta Spespä näytti lapsille pitkän nenän, eikä sitä kiinnostanut pallopelit lainkaan.. Vahtasi vain, koska mä saan luuni hinattua kentälle. On siitä pikku-riiviöstä tullut niin kiva treenikaveri,  <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti