sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Touhuttu on..

Kirjoittaja on ollut taas kovin kiireinen ja ehdkä vähän laiskakin.. Lisäksi kameraa ei ole ollut taas mailla eikä halmeilla, koitan siis ryhdistäytyä. =)

Ehkä suurimpana meriittinä täytyy mainita, Spes aloitti agilityn. Ollaan nyt kaksi kertaa ajeltu Lehtimän Marin kanssa TKU:n Elinan pentukurssille. Olemme reenanneet nenäkosketusta, eteenmenoja, keppejä putkea (josta tulikin Spesin lemppari), takaakiertoja ja rengasta. Ja varmasti paljon kaikkea muuta, josta tällainen tokoihminen on ollut ihan pyörryksissä.. :D Viikko sitten Spes näytti uusia piirteitään ja kolmeen esteen "radalla" kiihtyi putken jälkeen ihan täysin ja alkoi napsimaan mua.. Lisäksi keksi myös sen että omaa vuoroa odottaessa on huudettava kokoajan. Minä tylsä tokoihminen olin tästä ihan kauhuissani ja kysyin Ellulta, mitä tälle nyt tehdään.. :D Ellu oli sitä mieltä, ettei tehdä vielä mitään, koska huutaa ihan selvästi vaan innosta, eli ei tapetan sen intoa vielä. Positiivista on se ettei huuda kun tekee (ainakaan vielä).. :D Työmata riittämiin siis... Ja itselle tuo agility on vaikeaa kuin mikäkin!! Ei sitten tiedä mihin jalat ja kädet tunksis.. :D Taidan todellakin liittyä tähän Toivotaan-Toivotaan agilitynharrastajien ryhmään.. Ai niin, lisäksi kun otin askeleenkin taakse törmäsin aina esteisiin ja meinasin olla selälläni ja voitte kuvitella et Ellulla oli hauskaa.. :D Käytin oman puolustuspuheenvuoroni siihen, etten ole tottunut tokokentällä väistelemään kaikenlaisia hökötyksiä.. :D Suoritimme myös ensimmäisen "kolmen esteen radan" kerrasta oikein, joka oli lähes mahdoton tehtävä minulta. Tosin Spes ylpistyi siitä silmissä ja ravasi palkkauksen jälkeen lelu suussa putkea edestakaisin. :D

Tokossa ollaan reenailtu tunnaria (oman piilotusta), merkkiä jossa Spes perjatain reeneissä loisti! Teki tosi tarkkoja merkkejä. (ei lasketa sitä, että muutaman kerran teki nenäkosketuksen merkille). Myös hyppyä lähdettiin tekemään, ajatuksella että hypyn yli menään vaikka me olimme missä kulmassa. Tän Spes hoksasi aika kivasti. Lisäksi mainittakoon, että Spes osaa odottaa hienosti omaa vuoroaan tokossa, ei huuda eikä rieku! =) Lisäksi tulee kutsuttaessa, eikä karkaile toisten koirien luo. Suraaminen on parantunut, lelukainalossa on nostanut nenän ylöspän ja askellus on muutenkin rennompaa. Paikallaoloissa ei malta vielä kovin kauaa pysyä, häiriössä. Kotona kylläkin pystyy olemaan, vaikka olisin piilossa. Tosin olen jättänyt näiden reenaamisen tarkoituksella vährmmälle. Alussa kuitenkin hain reippautta tokon tekemiseen.
Ensi viikolla Ellu tuleekin katsomaan vähän meidän tokon perään, lisäksi varasin Lentulta yksärin marraskuulle. Uusia vinkkejä siis hakemaan.. =)

Hugo on aina niin PRO! =) Seuraamisessa tehty työ alkaa nyt näkyä, vielä kun malttaisi edetä rauhassa, eikä suhata ja pilata koko hommaa alkutekijöihin.. Ruudussa meillä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Nyt olen lähinnä puuttunut siihen että alustalle on pysähdyttävä eikä voi valua ja palata takaa vaikka vauhti olisi kuinka kova.. Heti kun matka kasvaa niin johan on kinkerit.. :D Tunnarissa tuo oman aika 95%:sesti. Täytyy ottaa tunnari kuuri taas, jotta se kapuloilla työskentely rauhoittuisi. Ai niin, ilmoitin meidän marraskuulle kokeeseenkin, johan sitä aikaa sitten onkin laittaa ruutu kuntoon..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti