lauantai 10. syyskuuta 2011

Voihan seuraaminen

Ollaan kunnostauduttu reenaamisessa. Perjantait ollaan Spesin kanssa oltju ProCanisilla ja muuten koitettu järkätä mahdollisimman paljon kimppareenejä, jotta Speskin saisi mahdollisimman paljon häiriö muista koirista.

Nokialla käytiin Pian, Tuplan, Hannan ja Huin kanssa reenaamassa maanantaina.. Spes teki vallan mallikasta vauhtinoutoa. On myös edistynyt jäävissä. Liikkeestä seisomisessa lelupalkka oli apu joten reaktio tapahtuu stopissa kivasti. Luoksetulossa tulee myös vaudilla mun luokse. Vielä en montaa kertaa ole uskaltanut ottaa sivulle suoraa vaan palkkailen yleensä vauhdista.

Mutta kun Hugon kanssa alkaa näkymään valoa tunnelinpäässä seuraamisessa, niin mennään sitten Spesin kanssa ropinalla penkinalle. Pitää kyllä kontaktin, mutta "sukeltaa" päällään eteen mato.matalailmiö ja samalla kyttää kädessä olevaa namia tai lelua. Myöskin saattaa hieman jäädä taakse (tämä varmasti oma syyni, olen varmaan liikaa varonut edistämistä mitä sitten taas Hugo tekee). No soitin puhelinkonsultaation Ellulta joka meinasi et kokeile lelupalkkaa kainalossa jonkin aikaa ja jollei onnaa niin keksitään sitten jotain. Joten nyt alkoi reeni lelukainalossa tehioreeni, meni sitten syteen tai saveen, ellu lupas meidät sieltä savesta sitten pelastaa.. :D

Perjantain reeneissä tehtiin myös kuuntelu reeniä ensin 30sekunnin aikana niin monta kertaa maahan kuin ehti minuutin tauko ja tämä toistettiin 3x. Sama istumisessa. Sitten lähdettiinkin sekoittamaan niitä.. (samat 30s. sarjat x3). Niin että käskytettiin ihan miten haluttiin. Spes suoriutui mainiosti, ja voidaan lähteä hakemaan seisomista tähän myös. Pari kertaa sekoili viimeisessä 3/3 sarjassa kun käskyt tulivat sekaisin, seisoi ja oli sen näköinen että häh, taisi olla jo jonki verran väsynytkin.. :D Toki nyt lähdetään vielä hakaemaan sitä nopeutta siihen tekemiseen, mutta näin aluksi mulle riitti että suoritti kaikki mitä pyysin. =)

Hugo oli tässä samassa kuuntelureenissä ihan super ja nopea, ei seonnut kertaakaan vaan kuunteli vaikka käskyt tulivat jo kun nakinpalaa vielä nieleskeli. Hugo onnistui muutenkin perjantain reenissä älyttömän hienosti. Toisena oli ohjattu nouto, jossa merkki oli ihan 100%:nen. Tästä sitten palkkailinkin. Kapula haettiin totutulla kaasunkäytöllä.. :D Lopussa taas tarkkuutta ettei törmää, joten kerrotaan muutamalla toistolla jalan tömäytyksellä kun koira on lähetymässä että jalka ei ole nojailua varten.. Mutta oli se hieno. Ja seuraaminenkin ilman nakkia jo pilkettä paremmasta. (lisäksi mun hieno takakenokävely, reenikamut siellä mainitsivat että älä lennä selällesi. Puolustuksena mä ilmoitin että olin edellispäivänä ratsastanut ja paikat sen verran kankeana kahden vuoden tauon jälkeen, että kenotus joka suuntaan on nyt sallittava.. Oli se ratsastuskin kivaa, ensi viikolla uusiksi.. )

Siihen se hienous sitten loppukin. reenien jälkeen kun lähdin lenkille, Hugolla maha löysällä ja kotona Spes ei suostunut syömään.. Spes on oikeasti ihan hirveä ahmatti joten toki huolestuin. No onneksi se kävi kakalla, ei ripuloinut ja muuten oli käytökseltää normaali.. Mutta mulle se merkkasi paniikkia, ja nukkumaan en voinut käydä ellei molemmat koirat ollut sängyssä mun vieressä, olihan mun varmistettava että ne molemmat hengittää.. :D Yöllä Hugo herätti ja piti päästää se ulos, masu oli edelleen sekaisin. Spes närppi vaivalloisen näköisenä aamusapuskaa ja jätti ruokaa jota ei ikinä tapahdu. Paniikkihan siitä tuli, mutta onneksi Ellu hoiti puhelinkonsuktoinnin ja totesi, ettei se voi kovin kipeä olla kun kerroin että tuolla se leikkii olohuoneessa köysilelullaan. No patistin Henkan hakemaan Canikuria ja piimää kaupasta, sillä välin kun vein koirat metsään. Molemmat pirteitä ja juovat, mikä hyvä. Sitten olikin illalla pienet riisispiimäsatsi molemmille. Oli Spesinkin ruokahalu palannut.. Tuttu tuhina kuului kupista.. Näinköhän olisi että Spes olisi päässyt vaan masun väänteillä?! Peukut pystyssä..

No toivotaan että karvakamut pian parantuvat jotta voidaan aloittaa seuraamisen tehokuuri. =) Ai niin, Spes oppi merkin kun teippasin sen jeesusteipillä mattoon kiinni.. EI pelaa sillä enää.. =)

Laitanpa alle muutaman kuvan:Juostiin sitten metsälenkillä karkuun lähestyvää ukonilmaa.. Oli niin komea raja taivaassa et oli pakko napata kuva.

Spes kiipeilemässä pitkine koipineen..

Spes ja Martti, kaverukset2 kommenttia:

  1. Onpa Speskin kasvanut!!! Oli kuitenkin sillon pentutreffeillä reippaasti Einoa pienempi...

    VastaaPoista
  2. On se juu aika möllikkä.. :D Eikä siitä varmasti ihan pieni jää.. Kuvatkin on n. viikon vanhoja, joten varmasti viikossakin kasvua on tullut.. =)

    VastaaPoista