tiistai 25. tammikuuta 2011

Tokoilut ÄSKK:n hallissa

Tänään tokoiltiin äskk:n hallissa ja ajatuksena oli lähteä työstämään ruutua urakalla..

Ensimmäisenä liikkeenä tehtiin ruutua lätkällä ihan normi matkalta eli merkiltä, lätkä toimii kuten aina... Tein lätkällä useita toistoja ennen kuin otin tyhjää ruutua. Tyhjänkin ruudun Hupu haki todella hyvin joten tein paljon toistoja lätkällä ja ilman, kuitenkin vielä suurimman osan lätkän kanssa. Joten, eiköhän siitä vielä ruutu saada aikaiseksi.

Ruudun loppuosan tein myös. Hugo malttoi ensimmäisen häiriökäskyn kuunnelle eikä reagoinut tähän, mutta toiseen "käskysanaan" reagoi ja "karkasi" ruudusta. Joten uusiksi meni.. Toisella kerralla ei reagointia, eikä hötkyilyä.. Malttoi kuunnella käskyt rauhassa. Viereen tulo oli myös todella tiivis ja paikka hyvä.

Sitten otettiinkin ohjattua.. Ensimmäinen lähetys oikealle kapulalle. Ei malttanut pysähtyä merkille vaan hinku kapuloille oli kova ja pysähdys valahti metrin pitkäksi, ja ei kun uusinta.. Edelleen lähetys oikealle kapulalle. Merkki nyt täydellinen, joten tästä palkka. Siispä koira merkille ja lähetys oikealle, vauhtia on niin kuin aina... :D Kapula kuitenkin pysyy rauhallisesti suussa, joten pitoreenit on vienyt hamsteri-ilmiön pois... =) Ohjatun tein vielä kokonaisuudessaan vasemmalle, ja liike sujui hyvin merkki mukaan lukien... Vielä kun saisi Hupun jarruttamaan muutamaa metriä ennen kapuloita, kapulan nouto olisi paljon siistimpi... Täytyy miettiä, olisiko kiertämisen opettamisessa ideaa... Kommentteja otetaan vastaan... ;D

Sitten otettiinkin tunnaria. Tunnarissa otettiin vaikeusastetta sen verran että laitoin kapulat ympyrään ruudun ja merkin väliin (ruudun linjalle) ja lähetin Hupun kapuloille merkin puolelta, jolloin houkutus ruutuun olisi voinut olla suuri..  Hienosti oma löytyi, ilman isompaa houkutusta ruutuun, Hugo esitti taas rauhallisen työskentelyn kapuloilla... =)

Uutta idaria otettiin (järjestyksessä istu-maahan-seiso). Seuraaminen Hupulla ko. liikkeessä todella hyvää, pitää hyvin paikan, eikä edistä. Käskyihin reagoi nopeasti, istuminen varsinkin nopeutunut todella paljon. Teinkin liikkeen pätkinä ja käytin seisomisessa takapalkkaa, istumisessa heitin palkan välittömästi kun oli istunut ja maahan menossa Marian ehdottamaa etupalkkaa ja se toimi, ei valahtanut Hupu lonkalleen... Kiinnitin myös nyt huomiota omaan liikkumiseeni ja palasin koiran taakse todella läheltä koiraa... Siitä ei Hugolle mitään ongelmaa..

Seuraamista otettiin muutama pätkä... Hupun paikka seuraamisessa parantunut, edistää mutta aika vähän siihen nähden mitä on edistänyt.. Liikkeestä istumiset oli tänään hitaita, loppua kohti parani kun teinkin paljon pysähdyksiä ja siitä palkkailua, samoin kuin paljon käännöksiä.

Luoksetulo oli hyvä! Reagoi hyvin pysäytykseen (käsimerkki), sekä maahan meno oli juuri nappiin.. Tästä vapautus takapalkalle ja se riitti luoksetulosta. Otettiin myös erikseen muutama pysähdys harjoitus, niin että heti käsimerkin annettua ja koiran pysähdyttyä lensi pallo koiran taakse... Toimi hyvin.. =)

Hiottiin myös pelkkää merkkiä niin että piilotin lelun merkin taakse, niin että Hupu ei nähnyt.. Toimi hyvin ja haki vielä lähemmäksi merkkiä. 

Lopuksi otettiin vielä kaukot.. Kaukoissa jälleen jumitusta ekassa vaihdossa maasta istumaan, heti kun annan käskyn pidemmältä etäisyydeltä.. Ongelma ei ole muissa ekoissa vaihdoissa eikä muutenkaan koko liikkeessä.. esim. maasta seisomaan ekana vaihtona sujuu kuin vettä vain...?!? Eikä ongelmaa ole jos olen muutamana metrin lähempänä, mitä oikea paikka.. Käytössä on takapalkka ja usein olen käynyt palkkaamassa koiran namilla ennen takapalkalle vapauttamista, tämä toimi ennen hyvin "jähmettymis" ongelmaan... Takapalkka on taas auttanut paljon siihen että Hugo ei liiku eteenpäin vaan pysyy liikettä tehdessään hyvin paikallaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti