sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Päivä tokoilua..

Pia tuli nokialta silmäilemään ÄSKK:n tokoporukan touhuja, kiitos vaan Pialle vaivannäöstä varmasti koko porukan puolesta.. =)

Aloitettiin Hugon kanssa tunnarilla. Vauhti kiihtyi ja yksi kapula lensi rivistä hieman kauemmaksi, jalan osuttua siihen. Vaikka vauhtia oli, Hupu hyvin alkoi työskentelemään kapuloilla ja tovin haistelun jälkeen oma löytyi varmasti. Tyytyväinen tästä olen, keksittyi hyvin tehtävään vaikka virettä oli aika kovin, kun kyseessä oli vielä päivän eka liike. =) Paljon kapuloilla työskentely reeniä, jotta saadaan tunnari pysymään tällaisena... =)

Sitten otettiinkin ruutua, kontaktialustana teippi. Ensin muutama läheltä ja alusta löytyi etsinnän jälkeen (alusta ennen oli värikäs ja osui varmasti heti koira silmään). Kävin vielä varmuudeksi näyttämässä paikan ja alusta alkoi löytymään todella näppärästi ja nyt niin että jarrut löytyi jo alustalla, eikä kaksi metriä alustan takana vaikka matkakin oli normaali. "Ruutuu" käskyn tässä vaihdoin "paina" käskyyn, joka näyttää tuovan toivottua tulosta. Piankin mielestä tekemiseen on löytynyt tässä nyt ajatus. Otin tänään pelkällä alustalla, puhetta oli että vahvistetaan se nyt, kun muuttui tekeminen erilaiseksi. Ja aletaan siitä pikkuhiljaa tekemään tyhjäänkin kun teipin tarkoitus alustaksi on vahvistunut varmaksi.

Sitten otin noudon yhteydessä kuuntelureeniä.. Heitin kapulan ja lähetin koiran kapulalle. Kun koira suuntasi kapulalle, pysäytinkin sen ennen kapulaa. Seis käskyyn reagoi todella kiitettävästi joten tästä ihana cuzzi vinku palkka. =) Seuraavan otinkin niin että annoin hakea kapulan suoraa, koska edellisen pys. oli niin loistava.. Näitä tullaan tekemään jatkossa paljon, katsotaan mitä vaikuttaa noudossa työskentelyyn ja miksei jopa ruutuunkin kun saadaan se vaan ensin toimimaan kunnolla.. =)

Sitten otin jumitusta aiheuttaneet kaukot... Ensimmäisen tein niin että jätin koiran maahan ja vapautinkin edestä suoraan takapalkalle. (hain sitä että mielentila olisi olla kokoajan hereillä). Sitten otin niin että maasta-istumisen yhteydessä lensi pallo ja näin vaihto oli todella ryhdikäs. Kolmannella kerralla otin normaalisti ja hitto, jumitti istumisen ja nousi toisella. Muut vaihdot suoritti tällä kertaa hyvin, ei siis jumittanut niitä kuten perjantaina. Sitten hinkkasin vielä ekaa vaihtoa eli maasta istumista..jumitus jäi pois, vaihdoin palkkauksen tässä niin että heti kun on noussut istumaan palkka kehumalla ja tästä vasta pallon heitto koiran taakse ja tämä alkoi toimia... =) Istumaan nousut oli ryhdikkäitä.. =)

Sitten otettiin ryhmässä paikalla istuminen, jätin koiran ja samalla kun kävelin piiloon tiputtelin suoralle linjalle leluja häiriöksi. Piilossa kaksi minuuttia. Koko ajan Hugo oli todella hyvässä ryhdissä, eikä ollut tipahtanut "rötköttävään" asentoon. Liikkeen päätyttyä vapautus lelulle. =) Ja taisi sieltä Hugon lelujen joukosta Tuplakin mieleisensä palkan löytää... ;)

Paikkamakuu otettiin taas piilosta. Käskytys erikseen ja ei pystynyt menemään ensimmäisestä käskystä maahan, kyttäsi vain Piaa... Outoa!! Otin uudelleen ja nyt toimi normaalisti. Jälleen kylvin lelut suoralle linjalle ja ensimmäinen ja parhain lelu oli todella lähellä. Piilossa ollessani, Pia ja Tupla häiriköivät seuraamisharjoitusta tehden Hugon ohitse. Oli todella skarppi, eikä ottanut painetta myöskään tästä häiriköinnistä. Piiosta tullessani Hupu oli samassa ryhdikkäässä asennossa kun jättäessäni sen, ei edes lonkka-asentoon ollut valahtanut. Käskytys ylös taas erikseen ja Hupu viimeisten joukossa. Nousi hyvin ja nopeasti omasta käskystä, eikä kuunnellut muiden käskyjä. Palkkana jälleen vapautus leluille.

Kaiken kaikkiaan kiva tokottelu päivä.. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti