tiistai 7. elokuuta 2012

Kesälomapäivä Espoossa

Nyt on kesälomareissu tehty, oikein Espooseen. Spes pääsi Ninan oppiin ja paljon saatiin taas apua ja vinkkejä.

Seuraaminen:
- tekee hyvällä asenteella, käännökset tiiviitä, pientä hötkyilyä mutta kuuluu nuorelle koiralle. Hieman välillä yrittää palautua eteen ja tästä syystä palkkaus taakse on hyvä (jota käytettykin). Nina neuvoi uuden palkkauksen, jota voi vaihdella nykyisen kanssa. Saa kaapata pallon mun kädestä seläntakaa vapautuksesta. Toimi kivasti

Häiriö/ kontakti:
-näitä tulee tehdä, sivulla ollessa. Aluksi ei kestänyt pienintäkään häiriöö kun Nina heitteli kiviä. Spes koitti paeta tilanteesta taaksepäi, ja tästä saa sanoa (nostaa koira oikeaan paikkaan). Lelu palkka itseltä aina häiriötreeneissä. Näissä paljon tehtävää!
-Kentälle tullessakin on joskus hyvä ottaa koira sivulle kontaktiin, odottaa muutama sekunti ja palkata pallolla.

Nouto:
Sivulletuolo vaikeaa, Ninakin huomasi kuinka paljon Spes joutui miettimään mihin pyrstönsä asettaa, vaikka suoriutuikin kunnialla. paljon pelkkiä sivulletuloja kapula suussa, lyhyeltä matkalta.
-lisäksi pitotreeniä kapulalla niin että palkka heitetään eteen ja vapautetaan irroituksen jälkeen kapulalle. joskus voi vaihdella että kapula suussakin vapautus voi tapahtua. Toimi tosi hyvin Spesillä ja ote oli siisti.

Kaukot:
Pallo palkkaa voi silloin tällöin käyttää varoen. (OLE TARKKAANA ETTÄ KOIRA MENEE MAAHAN MOLEMMAT TASSUT SUORINA), nyt jättää vas. jalan koukkuun. Koiran vaikea nousta nopeasti. Olohuonetreeniin tätä!
-Saisi mennä inan nopeammin maahan, tehostetaan tätä myös olohuone treenissä.

Tunnari:
Ja ahdistus, no onneksi ahdistus oli poissa kun Nina vakuutti että kapuloita voi jo lisätä kasan maahan, oman hakeminen sujuu sen verran hyvin. (tunnarissa ei oteta vielä sivulle, pakita itse ja vaida edessä namiin).
- Kapulakasa saa olla iso, älä revi kapulan päälle nurmikkoa, koska tällöin jää haju myös muualle kuin kapulaan, piilota vain ja tarvittaessa tallaa jalalla.
-kapuloita hivutetaan pikkuhiljaa oman lähelle, maltti on valttia. Älä ahdistu kun koira tekee virheitä => tästä se oppii. höpö. höpö ja uudelleen kapuloille. jos eksyy vallan jätä koira odottamaan ja käy näyttämässä että siellä se kapula on..
- kun näyttää hyvältä ennen kuin kapuloita riviin laitetaan on kaikki samassa linjassa oma vain nurtsilla piilotettuna ja häiriökapula hiekalla samassa kasassa, mutta oma piilotettuna, tästä vasta etene siihen, että kaikki kapulat näkyvillä.
- ja lopuksi vielä OHJAAJA, ÄLÄ AHDISTU!! :D

Treenin jälkeen suunnistimme lenkille velipoika Leon, siskon Håpin ja Äiti Suvin kanssa. Mukavata oli.. Koirat nauttivat pitkästä metsälenkistä ihanine suolammikkoineen.. Uimaankin pääsivät (puhdistumaan) :D

Oli kyllä niin sairaan kiva nähdä teidätät, Kiitos Hansku treffeistä.. =)

Ja tässä kuvia kesältä, lenkkitreffien kuvat vielä tulonpäällä.. =)

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja olisipa ollut mukava tavata- no seuraavalla kerralla!

    VastaaPoista
  2. No niin olisi ollut mukava tavata.. =) Joko Hansku sai sut ylipuhuttua toivotaan-toivotaan tokotreeneihin? Josko vaikka vielä ennen talvea saataisiin uudet treffit sovittua! =)

    VastaaPoista