sunnuntai 26. elokuuta 2012

Lentsulassa

Lauantain vierähti puolikuntoisena Lentsulassa.

Halusin Lentsun näkemyksen meidän kamaliin kaukoihin.. Näytin miten niitä nyt olen tehnyt leikin kautta ja palkka koiran taakse (Pian neuvoja). Tämä oli hyvä ja tätä jatketaan.
Lisäksi Lentsu huomasi, että istumaan nousut jäävät vajaiksi, ne täytyy alkaa vaatia ylös asti. (Ilmeisesti tämäkin sukuvika ;) Viiva maahan ja istuminen niin että etutassut ylittää viivan, toista istukäskyä niin kauan että on se mitä haetaan. Sisällä matto merkkinä, nurtsikentällä esim. remmi.
Istumaa harjoitus myös niin, että istun maassa ja annan istukäskyn suullisesti (ilman käsiapua). No maahan se jäi pötköttään.. Tämäkin oli vissiin sukuvia.. :D Joten opetukseen tämä. Lisäksi opettelemme pupun tekemisen, jota voidaan käyttää kaukoissa vielä apuna.
(Lauantai-ilta menikin olohuoneessa pupua tehden, vaikka mun piti niin lepäillä plenska pois). No ei pupu paljon rasita ;)

Luoksetulon stoppi, koska tuli läpi kisoissa. Nyt ei ollut ongelmaa ja Lentsu epäili Spesin vilkaisseen johonkin muualle juuri kun käsimerkki on tullut. Joten ei tehdä tästä ongelmaa yhden epäonnistumisen perusteella. (Eipä :D :D)

Noudon palautusvauhtiin haluan saman temmon kuin kapulalle menoon, Lentsulla olikin tähän hyvä treeni, eikä Spes ole pinkonut ikinä niin kovaa kapula suussa mun luo. Käytäntö siis: Appari pitää koiraa, mä juoksen pitkälle, käännyn, kutsun Spesin, appari antaa kapulan suuhun (tai siis tässä tapauksessa antaa koiran nostaa kapulan maasta, ei pystynyt ottamaan kädestä). kun kapula suussa appari päässtää koiran irti ja vau miten lujaa se tuli mun sivulle ja sivulle tulo oli tosiaan tikku suora sekä kaunis ote kapulasta..

Lisäksi rumaan kapulan nostoon saatiin treeniksi lähetys kapulalle läheltä, oma jalka ohjaa kiertämään kapulan ja vetolelu palkka heti kun on nostanut kapulan.

Seuraamisen paikan menettämiseen, vaikuttaako palkattomuus. Tein pätkän käskyttettynä ilman palkkaa, tässä ei ongelmaa. Oli kaunista seuraamista. Toinen pätkä niin että seurautin ja Lentsu heitteli kapulaa ja antoi noutokäskyjä. Näissä Spesin ajatus katkesi ja tuli samanlaisia katkoksia kuin kokeessa, eli häiriöstä vaikuttaa..

Näitä pitää nyt vaan saada mahdollisimman paljon tehtyä ja siedätettyä kovaankin häiriöön.

Ja taas montaa neuvoa ja näkemystä rikkaampana. On se Lentsu vaan niin taitava.  =)


1 kommentti: