tiistai 1. helmikuuta 2011

Tiistain tokoilut

Aloitettiin tunnarilla, tunnari tehtiin nyt lyhyeltä matkalta niin että kippasin kaikki tunnarikapulat maahan ja laitoin sinne myös oman. Lähetin Hupun kapuloille. Rauhassa alkoi työskenteleen nenällään kapuloilla ja tovin haistelun jälkeen oma löytyi..  Hyvä!! =)

Sitten otettiin ruutua, tai lähinnä ruudun paikan vahvistamista.. Aloitin ekan lähetlä ja kävin näyttämässä kädellä paikan (teippilätkä oli siellä). Paikka löytyi, hieman etsien ensimmäisellä kertaa, mutta toistoja kun otettiin paljon paikka vahvistui todella hyvin! Teippilätkä ja käskyn vaihto on todella auttanut siihen että pysähtys lätkällä tapahtuu paremmin. Kun toistoja oli tarpeeksi ja tekeminen näytti varmalta, lähetin Hupun tyhjään ruutuun ja paikka löytyi hyvin! Tein toisenkin tyhjään ruutuun ja paikka löytyi ajatuksella. Sitten viimeinen vahvistus vielä lätkälle.

Ja vuorossa oli kaukot.. Kaukot tein jälleen niin että jätin takapalkan, ensimmäinen vaihto istumaan => Onnistui! Suullinen kehu ja tämän jälkeen palkka heittäen koiran taakse (ei siis vapautusta takapalkalle, vaikka se siellä olikin). Sama homma uudelleen ja toimi taas! Sitten päätin ottaa muutkin kaukot mukaan.. Hupu suoritti kaikki vaihdot ilman jumitusta...!! =) Joten vapautin seisomasta takapalkalle! Tänään oli hyvä päivä kaukoille!! :D

Kaukojen jälkeen tehtiin noutoa, johon liitettynä kuuntelu reeniä.. Heitin kapulan, lähetin koiran kapulalle ja pysäytinkin matkalle, pys. palkka välillä lelulla, välillä palkkana "vapautus" kapulalle. Tässä ei ongelmaa Hugon kanssa.. Alkoi selvästi näkuä että enne kapulaa tapahtuu pieni hidastus.. =) Mutta vielä aika pieni... ;) Tein myös samaa harjoitusta niin että vein kapulan valmiiksi kauas en siis heittänyt ja samalla periaatteella välillä pys. jne.


Otettiin tämän noutoreenin jälkeen myös ohjattu. Niin että kapulat oli n. 30cm päässä seinästä. Merkin Hupu suoritti mallikkaasti => palkka! Sitten koira merkille ja kähetys oikealle kapulalle.. Ensin ajattelin et se rysäyttää seinästä läpi, mut jarrutus tuli lopulta ihan vajaa metri ennen kapuloita, tästä kehuin ennen kuin kaappasi kapulaa matkaansa. Kapulan tuonti on muuttunut "rauhalliseksi" ja purentaa kapulassa ei juurikaan ole havaittavissa. Sitten sama myös vas. tosin ei merkkiä, koska se oli niin loistava. Vein koiran merkille ja lähetys vasurille. Aikas vauhti oli sinnekin suuntaan, jarrutus tuli taas n. metriä ennen kapulaa kehu tästä jälleen ennen kuin kapua on suussa. Uskoisin että nämä molemmat harjoitukset tuottaa tulosta kapulan otossa kun saadaan toistoja niissä paljon tehtyä. Positiivisin mielin.. =)

Sitten teinkin vielä yllättävän vedon ja vein Hupun ruutulinjalle ja pyysin hakemaan paikan, lätkä tosin oli siellä mutta ei erotu matosta haalean värin puolesta. Paikka löytyi varmasti ilman epäröintiä =) Joten otettiinkin paikan hakua sitten vielä ruudun eri puolilta ja takaa. Näissä kaikissa oli lätkä mukana. Hienosti paikka löytyi aina, vaikka eri vinkkeleistä ruutua laitoinkin lähestymään. Viimeinen lähetys vielä kuitenkin ihan normaalilta ruutulinjalta.

Reenattiin myös erillisesti ruudun loppua.. Jätin koiran ruutuun makaamaan ja kävelin kokeenomaisesti kohti koiraa yms... itse kokoajan höpöttäen ja huudellen häiriö sanoja.. Kuljin lenkin mölisten kaksi kertaa ennen kuin kutsuin Hupun sivulle. JESS!! ja Hupuhan malttoi kuunnella ja tekikin lähestymisen super hienosti ja erittäin tiiviisti.

Sitten vielä pätkä seuraamista. Pääosin hyvässä paikassa heti kun meinaa karata edistämään otan pari askelta lennossa taakse, (joskus myös ilman edistämistäkin) kehun kun koira hakee oikean paikan ja matka jatkuu. Apuna seuraamisen ongelmaan on myös toiminut Marialta saatu vinkki oikeasta kädestä taakse pudotettavasta palkasta (lelu) ja vapautus palkalle. Kun Hupu pääsi tähän jyvälle on palkkaus toiminut todella hyvin sille. =)

Tänään oli todella onnistunut tokopv, on tää kyllä hassu laji... Jonain päivänä ei suju mikään ja jonain toisena tuntuu kaikki luonaavan niin kuin ei mitään ongelmia olisi koskaan ollutkaan... ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti