maanantai 7. maaliskuuta 2011

Ellun koulutus ÄSKK:n hallilla

Ellun koulutus toimii samalla täydellisenä häiriöreeninä Hugolle, onhan Ellu kuitenkin Hugolle niin rakas... =) Mutta mikä on upeeta, se ei haittaa silti mun ja Hugon tekemistä.. =) Muistellaanpa niitä tokoreenejä sinä kesänä kun Hugo minulle muutti n. kaksi vuotta sitten kun reeni seurana oli Janita ja Hitti sekä Elina ja Omie.. ;D Taisi silloin olla asiat toisin... Tai siis, enhän mä osannut silloin Hupua edes palkata.. mutta tekevä oppii, vai miten se meni... =)

Paikalla istuminen
Jäi ryhdikkääseen asentoon, ja myös pysyi siinä hyvin. Elinan mielestä oli hieman rauhaton, kerran haukotteli ja nuoli huuliaan useasti. Tähän voisikin lisätä reenin yhteyteen ihan reilusti että tulen välillä kehumaan piilosta näkyvälle ja menen takaisin piiloon, jotta Hupu tietää todella tekevänsä oikein.

Paikalla makuu
Yksitellen koirat maahan, ei kuunnellut muiden käskyjä ja reagoi hyvin omaan käskyyn, vaikkakin hieman vilkuili Ellua.
  • Ellun kommentti oli että oli tervän näköinen paikalla makuussa. Heti painonsiirto lokalle, mutta tämä ei haittaa sen saa tehdä. Hyvin kesti Elinan häiriön. Häntä oli hieman liikahtanut Ellun lähestyessä, mutta tämä sallittakoon, kyseessä oli Ellu. Jos jostain haluaa nipottaa niin kerran oli tässäkin nuollut huuliaan, mut ähh.. Se menee jo ihan liian nipoksi.. :D Paikalla makuuseen ja istuiseen lisää reenejä niin et lelu on piilossa ja joskus edessä kiintopisteenä.
Kaukot
Jumitusta ei tapahtunut ja lähsinkin pyytämään apua Hugon etenemisongelmaan joka ennen pysyi kurissa lelun ollessa takapalkkana. Etenemistä ei tapahdu kun olen lähellä, mutta heti kun siirryn kauemmaksu Hugon tekniikka muutttuu, ja koira alkaa valua eteenpäin.
  • Ellun ehdotus ko, asiaan oli opettaa Hugolle tekniikka ensin kuntoon ja se tapahtuu takajalat alustalla, jona toimii matto. Heti kun takajalat tulevat pois matolta, peruutellaan ja kehu välittömästi kuin takajalat maton löytävät. Harjoitus tuntui hyvältä ja uskon ettei kauaa mene kun Hupu saa kiinni juonesta. Istumaan käskyissä ellu neuvoi avuksi myös minua ottamaan askel eteenpäin jotta saadaan koira ajattelemaan painoa takajaloille, nyt kun valuu kerran eteen.
Ruutu
Näytin miten olemme tehneet ruutua lätkällä. Ja siihen ei isompia moitteita. Paikka löytyi lätkällä ja ilman vaikka lähettelin ruutuun koiran erikulmista. Ainut mihin Ellun mielestä olisi järkevä liittä "seis" käsky kun lätkää ei ole käy Hugo oikeassa paikassa mutta valuu hiljakseen eteenpäin. Teimme niin että kun on vielä vähän liikkeessä minulta tuli se lopullinen seiskäsky ja tämä toimi todella hyvin.
  • Aijon jatkaa ruudun reenaamista edelleen lätkällä, jä lätkän oillessa ruudussa paina on sen pysäytys käsky. Mutta kun teen toistoja tyhjään ruutuun, annan suullisen seiskäskyn kun koira pysähtymässä, jotta "valumiselta/hiipimiseltä" vältytään.
  • Edelleen kiinnitetään huomio siihen, ettei ruutuun palaamista salilta, jarrutettava siis hyvissä ajoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti