sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Nina Mannerin tokokoulutus

Huoh, olenpa ollut laiska.. Reenailtu on, mutta kumma kyllä ne reenit ei ole päivittynyt blogiin itsestään... :D Koitetaanpas taas paremmalla menestyksellä..

Lauantai vietettiin reenaillen Procanisin ryhmän kanssa Mannerin Ninan koulutus ProCanisilla.  Ryhmässä meidän kanssa reenailevat Virpi ja Flora, Maria ja Tärppä, Suski ja Sissi, Hanna-Mari ja Tosi,  Riitta, Tikka ja Kipinä.

Koulutuksessa meidän suorittamat liikkeet:

Tunnari
Aloitettiin tunnarilla, tehtiin kisanomaisesti. Hugo suoritti tunnarin todella kivasti, vaikka kyseessä oli päivän ensimmäinen liike ja kierroksia löytyi. Kapuloilla työskentely oli rauhallista, haisteli läheltä eikä tökkinyt kapuloita. Kapuloille tultaessa koira reagoi myös hyvin kapuloihin, eli jarrutteli kapulatyöskentelyyn hyvin niin ette kapulat ei lennellyt. Ainut ongelma jonka vielä tästä haluaisin kitkeä on pois on se että se Hugon nenä olisi auki jo kapuloille mentäessä ja se loppukiirekin saataisiin sieltä kitkettyä pois.

Ninan vinkit  
Pysäytys Hugolle ennen kapuloita, (itse siirryin lähelle kapuloita pysäyttämään koira ja koira jäi normi etäisyyden päähän). Päästä koira kapuloille vasta kun on oikeassa mielentilassa ja rentoutunut/rauhoittunut.
  • Näin teimme, kutsuin Hugon kapuloille "oma" ja pysäytin ennen kapuloita. Pysähtyi hyvin, asento oli sellainen normi "koomausasento" kun siinä rauhassa odottelin nousi hugo sieltä ylös sentti sentiltä ja selkeästi huomasi miten rentoutui. Päästin kapuloille rauhassa alkoi kapuloita tutkia ja oma löytyi komeesti.. =)  Nina vinkkasi vieltä että kannattaa tehdä paljon isolla kapulamäärällä ja lyhyeltä matkalta tunnaria niin kuin olemme paljon tehneetkin.Eiköhän näillä vinkeillä saada tunnari vielä paremmaksi.. =)

Kaukot
Kerroin jumitusongelmasta joka oli, mikä ollaan nyt saatu helpottamaan sillä että mikäli ensimmäisessä vaihdosta ei reagoi käskyyn kävelen rauhallisesti kohti koiraa ja marmattaen kävelyn ajan ja nostaen koiran rauhallisesti istumaan samalla sanoen että istuahanpiti. Tämä on meillä auttanut sen jumituksen häätöön.. =). Tehtävää on vielä siinä että vaikka nyt skarppaa ehdottomasti jo siinäkin että istumaan nousu ei jää niin vajaaksi mitä oli. Lisäksi seisomasta istumiseen vaihdossa ja maasta seisomiseen vaihdossa ponkasee aika reippaasti eteenpäin. (Tähän tunnustus, kaukojen panostus on jäänyt multa viimeaikoina ekan vaihdon hiomiseksi).

Ninan Vinkit
Leluilla palkkaus pannaan kaukoissa, koska kyseessä silmää käyttävä koira. Vinkiksi Nina antoi mm. apuohjaajan kätön koiran takana, jonne voi rynnätä noutamaan palkkaa eli tässä tapauksessa makupalaa.
  • Kokeiltiin, näin että vapautan Hugon onnistuneesta suorituksesta taakse... Ja siinä oli taas oikein huumoria kerrakseen... :D Hugo oli ihan ihmeissään, mitä se ohjaaja nyt taas touhuaa ja kun vihdoin kykeni taakse karamaan oli sen ilme aika hauska tajutessaa et Suskiltahan seisoo ihan lähellä se nakki tulikin sieltä.
Paikallaan istumienen
Istuminen oli rauhallinen, ei käännellyt lonkkia eikä lysähtänyt takakenoon.

Paikalla makuu
Koirat yksitellen maahan. Reagoi hyvin omaan käskyyn, Ninan kommentti oli että saisi olla paremmassa kontaktissa, ettei kyttää liikkuria yhtään. Muuten makuu hyvä, vähän kääntyneenä lonkalleen, mutta todella vähän. Muuten paikalla makuu rauhallinen. Koirat yksitellen ylös, reagoi Virpin sivu käskyyn puoliksi, hitto.. Näin käy harvoin mutta kävi kuitenkin... Naurettiinkin Virpin kanssa ettäonko meillä sama äänen sävy kun Flora meni mun käskyllä maahan, vaikka ei yleensä mene.. =)

Ohjattunouto
Lähinnä kapulan tuominen minulle. Tuo kyllä suussaa jo hyvin rauhassa kapulaa, mutta mun sivulle tultaessa kovassa vauuhdissa "tukeutuu" lavallaan mun jalkaan. Ja tästä tavasta haluamme ehdottomasti eroon.

Niinan Vinkit
  • Kun koira on tuomassa kapulaa sivulle polje jalalla askel paikallaan, kertoakseen koiralle että "tämä on mun tilaa", nojailua ei sallita. Auttoi välittömästi ja paikallaan askelluksen koiran puoleisella jalalla ei tarvinnut olla edes liikkeenä liioiteltu, jo pienikin liike toi toivottua tulosta.
Luoksetulo
Teimme luokse tulon. Haimme tähän vain erilaisia vinkkejä, erilaisiin reeneihin. Omassa ohjauksessa kun tulee turvauduttua liikkeisiin liian kaavamaisesti.
  • Nina huomautti että luoksetulon pysähdyksen ja maahan menon välit koira liikkuu eri temmolla vaikka koira reippaasti tuleekin. Ja tämä käy helposti ohjaajan sortuessa kaavamaisuuteen silmää käyttävällä ja muutenkin ennakointiin taipuvalla koiralla. Reenaankin tästälähtien joka kerta erilaisina paloina luoksetuloa ja keskity todella erilaisiin palkkauksiin. Tämä on lupaus! =)
Seuraaminen
Haettiin Ninalta myös tässä edistämieen erilaisia vinkkejä.
  • Vinkkinä olikin paljon vasemmalle käännöksiä ja heti kun koira on lähdössä edistämään niin tuleekin nopea pysähdys. Myös niitä peruutuksia joita olen tehnyt ja palkkaus aina taakse niin kuin tehty onkin.
Kiva tokon täytteinen päivä... =) Näitä lisää... =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti