lauantai 15. lokakuuta 2011

Piupalipaupali..

Spesin kanssa koitui pienimuotoiseksi ongelmaksi sen vire agireeneissä.. Ei se nähnyt eikä kuullut mitään kun muut meni... Huusi kuin hinaaja. Omalla vuorolla huonon ohjauksen sattuessa kävi kiinni muhun kuin yleinen syyttäjä ja vaikka kuinka siistäå koitin sanoa, ei se ollut moksiskaan, koska meno oli sen mielestä mitä mahtavinta. Onneksi näihin saimme apua Janitalta, Iso Kiitos! Ja Janitan sanoin, ei ole pentu pehmeimmästä päästä kun agilityvireeseen itsensä saa.. Nyt edelleen tarkkana että vire pysyy reeneissäkin alhaisena, jotta pystyy kesittymään. Teki viime viikon keskiviikkona parhaat agireenit jotka olemme koskaan tehneet. Ja ainoastaan siksi että pystyi keskittymään. Tästä etäänpäin remmi löysällä on odoteltava omaa vuoroa, eikä meuhkata. Näin se vire tosiaan pysyi matalana. Jep että sellainen lapanen se meidän Spes on. No Elinahan oli ihan innoissaan et eikö ole siistiä kun sillä on iso moottori, ja kovaa se jo meneekin jo nyt.. Mikä ei ehkä ole mulle helpoin yhdistelmä agilitya vasta opeteltaessa..

En sitten uskaltanut ilmoittautua marraskuun- joulukuun agiin.. :/ Jalasta otettiin magneettikuvat taas uudelleen ja maanantaina on ortopedi joka antaa tuomion niiden perusteella.. Tekisivät sille nyt jotain, koska ei tällaistakaan jaksa kun kaikki sanoo että jotain siinä on viella, mutta kukaan ei tiedä mikä. Josko sitten tammikuussa agilityn pariin taas. Onneksi Elina lupasi ottaa koirat hoitoon jos polvi operoidaan, koska en muuten lepää vaan köpöttelen kepeillä metsässä. Saatan kyllä muutta itsekin turkuun sairasloman ajaksi, enhän mä saa aikaani kulumaan jos mulla ei ole edes koiria täällä.

Tokoon Spes on saanut vauhtia myös agista. Luoksetulot on jo lennokkaita, en tosin ota vielä sivulle asti koko liikkeenä. Merkki on ihan sen lemppari ja ruutuunkin mennään jo reippaasti <3 Noutoa ollaan tehty nyt niin että jätän Spesin istumaan, kapulan sen nenän eteen ja menen kauas n. 15-20m päähän ja kutsun. Näin kapulan kanssa tulo vauhti mua kohti parantunut, ennen hiipi rauhassa. Hyvin toiminut myö siihen että ottaa kapulan siististi. Normaali noudossa / vauhtinoudossa surffaa kapulalla niin kuin Hugo, koska sinne päin on niin kiire ja menee lujaa!

Paikkamakuuseen päätin ottaa asennoksi niin että Spesin pää on maassa tassujen välissä. Tämän opetin sheippaamalla, aika kivasti sen jo hoksaa vaikka aloin sheippailla tätä reeneissä vasta tiistaina ja kotona torstaina jo tarjosi sitä joka puolelle, lisäksi ruokinnan yhteydessä kestookin ollaan otettu jo jonkin aikaa..

kotona Spes on mitä valloittavin sylivauva, se olisi aina kainalossa ja sen on aina oltava siellä missä tapahtuu.. On se vaan hassu pentu ja kuin ilmetty Hugo. Moni on sanonut että ne vaikuttaa niin isältä ja pojalta, kuulemma Spesin liikkeet on juurikin sellaisia kuin Hupulla.. Pieni riiviö siitä heittäytyy välillä esiin kun roikkuu hugon karvoissa. Nyt sekin saa loppua kun ostin Hevosille tarkoitettua ainetta joka estää niitä syömästä loimiaan, harjaa/ häntää ja lopeettaa puun purennan. eli sota Hugon karvojen rauhaan kättämiseksikin on alkanut.

Hugon toko hyvällä mallilla, paitsi ruutu ja tunnari on taas karannut käsistä.. :/ Huoh, tämä kaikki siksi kun ne on Hugon mielestä liian kivoja! No on mulla ainakin kaksi iloista koiraa, vaikka ne varsinaisia hösääjiä onkin! <3 En kyllä vaihtaisi niitä pois mistään hinnasta! =)

4 kommenttia:

 1. Hauska miten Spes muuttuu isoveikan kaltaiseksi:). Tasan ei mee onnenlahjat- minähän ottaisin mieluusti vähän rähinäverta sinne aksatreeneihin, mutta mulla on se "tehdään nyt tosi tarkasti ja huolella ja HITAASTI, menihän varmasti oikein pentu". Ja mukavaa lukea, että penneli muuten mieluinen:D.

  VastaaPoista
 2. :D Spes on tainnut saada Hugolta opit, kuinka saadaan vipinää kinttuihin.. ;)Ja todella on mieleinen penneli! Spes on kyllä hauska tyyppi ja aina valmis reenikaveri! =)

  VastaaPoista
 3. Toimiikohan tollainen heppojen aines siihen, että yksi pieni piraija lakkaisi syömästä loimiaan :P

  Kivalta kuulostaa teidän treenailut!

  VastaaPoista
 4. Riitta, kyllä mä uskon että toimii, koska sitä laitetaan hevosillekin loimiin jotta jättäisivät ne rauhaan... :D Meillä nyt kahden päivän käytön jälkeen hieman hillinnyt tuota karvoissa roikkumista. Spes on ovelan ja kokeilee montaa kohtaa onko sitä mönjää joka paikassa, ei ilmeisesti ihan helpolla aijo periksi antaa.. :D Mutta koskas me reenailtaisiin.. =)

  VastaaPoista