lauantai 29. lokakuuta 2011

Treeni tauolle!

Tänää oli vuorossa ProCaniksen reenit.

Spes aloitti seuraamisella, joka on hyvällä mallilla. Juostessa takapää ehtii hieman aukemaan ulos, koitetaan palkata siirtymistä ulospäin jolloin ei vielä ole ehtinyt tuoda poikitusta, vaikka lelu on kainalossa. Itse pitää muistaa vapauttaa koira ennen kuin kaivaa lelua kainalosta, ettei pakka hajoa palkkausvaiheessa.

Paikalla käännöksiäOik. tee käännös rauhallisesti, hieman heittää takaosaa yli, anna itse korjata ja tästä vasta palkka. Aloita käännös myö oikella jalalla aluksi. Palkan ajankohta mielummin myöhään kuin ajoissa, jotta ehtii tarkistamaan onko koira todella suorassa ettei tule vahvistettua vinoja perusasentoja.Vas. helpompi. kerro vain selkeästi käännöksistä kropalla ja pään  kääntämisellä. Oikealle ja vasemmalle paikallaan käännöksissä auta myös "liki-käskyllä" käännöksessä.

Peruutus seuraamisen yhteydessä, seinä apuna namilla taaksepäin imuttaen => sujui hyvin. Lähdettiin työstämään istumasta nousua peruuttamaan. Nami kuononalle ja kun ponkasee taaksepäin palkka.. => Lähti nousemaan hyvin, mutta nousun jälkeen poikittaa takaosaa oik. tarkkuutta että palkka tulee noususta, eikä poikitukseen...

Kapulanpito/ tuonti sivulle, sivulla olo sujuu kapula suussa ja liikkuminenkin kapula suussa. Mutta kun kapula suussa tulee istua tulee ongelma koska Spein mielestä vo joko istua, tai pitää kapulaa suussa... :D Joten lähdinkin opettamaan seisomasta istumaan-siirtymistä kapula suussa erikseen.. Ensin niin että omat kädet tuki kapulan suussa pitoa ja samalla hieman avitti istumista työntämällä käsillä taakse. Ja tämä alkoi sujua. Ottaa kapulan mielellään suuhun ja pitää kauniisti, eikä mene hämyihin. Irroittaa vasta kun annetaan lupa. Tästä jatko jalostetaan sitten pikkuhiljaa muutaman askeleen siirtymisillä sivuille kapula suussa kun istumaan siirtymiset on kapula suussa vahvistuneet.


Hugo aloitti seuraamisella, pysyy pakka kassa kun oma kävelyrytmi on rauhallinen. Jos siirrytään samaan rytmiin joka oli ennen => leviää ja edistäminen alkaa.. Paljon palkkauksia taakse (namilla) Lelut pannassa seuraamiseen. Mutta oikein mukavaa seuraamista esitte muuten. =)

Kaket, Ollut nähtävissä taas ensimmäisessä siirtymisessä jumitusta. Joten ensimmäinen niin läheltä että on nousee maa-is varmasti. Onnistui vaihdoissa hyvin ja vaihdot oli teräviä. Matkaa pidennettiin ja seuraavaksi aloitetaan kuudesta metristä. sei-is etenee sen maagisen 5cm, mutta sallitaan se. Huppe oikein yllätti kakeissa, ei ole ollut ehkä ihan meidän lemiliike.. ;)Molemmat koirat olivat oikein reippaita ja onnistui tekemisessä hyvin. Spes keskittyi tekemiseen ihan kympisti, joten olen kovin ylpeä siitä. =) Tähän on hyvä jättää ja ottaa se pakotettu treenitauko.. Viikon-parin päästä (toivottavasti) treenataan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti