sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Jennin koulutus vkl

LAUANTAI

Spes
- Seuraaminen
=> Suoralla seuraamista jatketaan samaan malliin. Vasemmalle käännöskissä haetaan enemmän takapäätä alle, esim. lelu kädessä ja itse liikkuen rauhallisesti käännöksissä oikealle, niin että takaosa tulee mukaan. Peruutukseen opetetaan temppuna kulkemaan jalkojen välissä, josta hyvä treenata suorassa peruutusta. Muista, vaadi peruutus aina suoralla koiralla.. Myöskin paikalla pyörimiset, niin että koira jalkojen välissä.

Hugo
-Seuraaminen,
=> Hieman edessä mutta ei pahasti.. Tämä kommentti oli mulle kuin lottovoitto! =) Edistämiseen treeninä vaihtaa peruuttamiseen kun edistää.. Opeta peruuttamaan Hugokin suorana, eli kävelemään taakse.. Nyt tulee hieman vinosti. Myös sama treeni kuin Spesille jalkojen välissä opettaa suoraan peruutuksen.

=> Vinkkinä seuraamisen paikkaan myös treeni, jossa kun koira ottaa kontaksitn vasen käsi on takana suorana josta nakkaan nakin taakse, jatkan itse kävelyä vaikka koira nuuskuttelee nakkia.. Kun koira oivaltaa tulla seuraamispaikkaan ottaa kontaktin, taas nakki lentää.. Tällä vahvistetaan oikean seuraamis paikan hakemista.

-Ruutu
=> Hauska miten meidän vauhdin hurma saa aina kaikissa kouluttajissa hymyn huulille, ja lauseen miten se voi mennä noin kovaa... No Hugo menee kun se on niin kivaa! :D Treeni vinkkinä jättöjä eri kulmista ruutuun niin että itse olen normaali lähetyspaikalla. Tosin metrin päästäkin ruutuun pystyy meneen vauhdilla, mutta josko tämä saisi sen paikan vielä varmammaksi ja herättäisi jarruja.. Kokeiluun. Lisäksi kuuntelu treeni jota ollaan tehty on hyväksi, joten sitäkin jatketaan.


SUNNUNTAI

Spes
- Kaukot
=> Ensiksikin vaihdetaan käskyt. Eli ei samat kuin jäävissä ja normaali elämässä.. Jotta saadaan yhdistettyä tekniikka käskyihin. Pitkän harkinnan tuloksena käskyt on seuraavat:
ma-is = sit
is-sei = ylös
sei-is = taa
sei-ma = down
is-ma = down
Vielä Spes on jonki verran löysä ja tarjoaa aika helposti lonkka asentoa, ei pysty vielä itseään ihan hallitsemaan eli tehdään tekniikat kuntoon ensin ja samalla syvien lihasten vahvistusta, enne kuin matkaa lisätään..

Kapulan pitoon kysäisin vinkin kun ote noutokapulan kanssa on "vähän" veltto, sais olla mun mielestä tiukempi. pitää hyvin tuodessaan mutta sivulla mulle luovuttaessa pää jo valmiiksi yläällä ote löysentyy.. kapula suussa pito treeniä, esim seisten niin että nakki eteen ja kapula suuhun, kun pitää hyvin niin vapautus nakille..

Hugo
-Kaukot
=> sei-is vaihto etenee, muuten hyvä. tehdään peruutuksen kautta ja vaihdetaan käskyksi taa. käsiapu vaihtuu vasempaan, toimi heti.. =)

-Tunnari
=> saatiin uusia treeni-ideoita. Kapulat rivi muodostelmaan, kaksi lähekkäin, n- puolen metrin väli, taas kaksi jne.. Toinen oli kapulat jonoon, koira kiinni ja rauhassa tutkitaan onko oma. Kun nuuskinut, kehutaan ja jatketaan näin kunnes oma löytyy... Varmasti Hugolle superhyvä treeni!

Lauantaina käsky kävi että pitäisi olla alo kunnossa kesäkuun joukkue SM-kisoihin.. Ylemmän luokan koiria on tarpeeksi, Hugo saa olla varakoira ja osallistua yksilökisaan. Tosin ahdistaa Spesin kanssa ajatellakkaan vielä kisaamista.. Ajatus kun oli että saan sen rauhassa laittaa kisavalmiiksi ennen kuin yhtään kisaa startataan.. Paniikki iski heti.. Vaikka se jo ihan kivalla mallilla onki..


4 kommenttia:

 1. Soot hassu. Spes on paljon Håpia pidemmällä ja meinaan mennä jo helmikuussa:)

  VastaaPoista
 2. :D wau Minna! Mihinkä ootte menossa? Jos ootte lähellä, systeriähän pitää tulla kannustamaan. Spes tulee hissukseen perässä tavoittelee ekaa kisaa maalis-huhtikuussa, jos alkaa näyttämään kisavalmiilta.. :D

  VastaaPoista
 3. Kattelin sitä kalenteria ja ajattelin kokeilla Hyvinkäätä tai Janakkalaa. Jos ei tärppää, saatan ihan innostua ja lähteä Kannukseen (kotoisin olen Kokkolasta ja äiti sieltä Kannuksesta). Tosin hippasen pitää tason nousta, eihän tuo edes ilman palkkaa seuraa kuin hetken... Kemijärvelle ehkä ei, jos sinne menee ja toteaa, ettei pysy paikallaanmakuussa voi tulla paha mieli:)

  VastaaPoista
 4. Moi!
  Vinkkinä, että mieti vaihtaisikko kuitenkin istu-maa ja sei-maa eri käskyiksi, ne on teknisesti aivan erilaiset liikkeet koirille. Esim mulla on sei-maa down ja is-maa alas. Mulla tekniikkana takapää paikoillaan, jolloin koiralle erityisesti nuo kaksi liikettä on aivan eri asiat vaikka meistä ihmisistä näyttää ihan yhdeltä ja samalta, kun maahan mennään kuitenkin!
  Treeni-iloa :-)

  VastaaPoista