keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Keskiviikko tokottelut

Keskiviikkona tokoiltiin pienessä pakkassäässä. Ulkona kävi kova puhuri, mutta onneksi oli seinät ja katto ympärillä. Tuuli hoiti hyvin myös häiriköintiä, hallin paukkuessa ja rämistessä. Tästä meille ei ollut haittaa..

Ruutu
Paikaksi valitsin vaikeimmaksi osoittautuneen kulman joten ruudun tein halliin ovelta katsottuna vas.takakulmaan. Eilen ruutu oli samalla puolella hallia, mutta vastakkaisessa kulmassa. Rakensin ruudun (teippasin lätkän) ja viljelin muita törppöjä mm. luoksetulon, tällä kertaa vinottain halliin.
Ensimmäinen lähetys ruutuun normipaikalta, ilman merkkille lähetystä: tarjosi ensin paikaksi oikeaa kulma tötterö, oli kuitenkin ruudun sisällä.. kerrankin maltoin odottaa ja odottaa ja kun ei palkka tullut haki Hupu itse lätkän. Tästä palkka. Seuraava lähetysruutuun ja lätkä löytyi jo asenteella.. "no kyllä mä oikeesti muistin mittä ruudun paikka oli" ja paikka oli täydellinen. Plussana että alkaa jarruttelemaan oikeaa paikkaa jo ennen ennen kuin on yli ruudusta.. ;) Ei siis palaa lätkälle takaa koheltaen. Eli ruudun idea nyt hyvä!
Otin lätkä pois ruudusta Hugon touhutessa lelunsa kanssa toisessa päässä hallia, ilman että se huomasi lätkän kadonneen. Koira merkille ja lähetys ruutuun. Aivan täydellinen ruudun paikka, eikä epävarmuutta paikasta vaikka lätkä ei paikallaan ollutkaan. Ja tekemisestä näki, että todella ruutuun menossa oli ajatusta. Otin uudelleen tyhjän ruudun ja edelleen hienosti ajatuksella paikanhaku. Viimeinen lähetys vielä lätkälle, jälleen teippasin lätkän salakavalasti, ettei Hupu huomannut ja lähetin normaalisti "paina" käskyllä ruutuun. Ja todella taitava paikka jälleen... Ja se riittikin ruudusta.. Taitava Hupu!! =)

Luoksetulo
Luoksetulon tein tällä kertaa viistosti hallin läpi. Häiriöksi vein luksetulolinjalle paljon erilaisia Hugon leluja. Luoksetulon ajatuksena oli ottaa tällä kertaa läpijuoksut kera lelhäiriön. Ekalla kerralla eteni hyvää vauhtia, vaikka pieni pälyily oli leluihin ja välillä minuun, mutta ihan ok. Toisella kerralla ei ollut enää pälyilyäkään, joten tässä lelujen houkutus ei kasvanut liian suureksi.

Merkki
Lisäsin merkille menoon myös häiriöksi lelut. Leluja oli runsaasti merkin linjalla. Ensimmäinen lähetys merkille: Eteni lähelle merkkiä, mutta metriä ennen merkkiä oli se ihana limenvihreä cuzi ja sen houkutus kävi ihan ylitsepääsemättömäksi.. Uusiksi meni.. Ja sama homma toistui, näytti siltä kun olisi merkkiä hakenut, mutta taas se ihan cuz päätyi Hupun suuhu.. :D no sitten ajattelin helpottaa hieman ja toinkin tämän vihreän ja vinkuvan Hugo-mangneetin reilusti lähetys paikalle päin ja tämä auttoi ja merkki löytyi. :) Sitten taas haastetta peliin, nyt vaihdoin karvaisen vinkulelun aika merkin läheisyyteen, (tämä myös kuuluu lempilelujen kastiin). No veri veti taas lelulle, mutta ei ottanut suuhun, joten kutsuin pois. Kävin itse näyttämässä Hupulle merkin, paikan jonne halusin Hupun hakevan.. Edelleen häiriöt todella lähellä ja kutsuin merkille, nyt onnistui ja paikka löytyi komeesti.. :) Näitä lisää... Tarvisi reenailla myös erilaisilla merkeillä, jos joskus kokeessa sattuu törmäämään...

Nouto
Noutoa otettiin jälleen kera kuuntelureenin.. Uskoisin, että alkaa tuottamaan tulosta jossakin vaiheessa kunhan tehdän toistoja, toistoja, toistoja... =)

Tunnari
Marja ja Roni tuli hallille myöskin tokoilemaan ja Marja liikkuroi meille tunnarin. Tunnari tehtiin kisamaisesti, paitsi kapuloita oli maassa taas iso läjä. Hienosti oma löytyi, ei ongelmia.

Sitten auteltiin Marjaa ja Ronia tokotouhuissa ja  lähdettiin tepastelemaan kovassa puhurissa metsään, jäähdyttely lenkille mukana pääsi myös pikkuinen Reino.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti