sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Kati Selkämaan koulutus Meirän hallilla

Takana kun on reilu viikko kovia pakkasia, ei olla päästy reenaamaan kunnolla aikoihin. Perjantai ProCanis-reenitkin oli tältä viikolta peruttu. No onneksi lauantaille mahtui sentään koko päivä tokoilua Kati Selkämaan koulutuksessa.

Olin valinnut liikkeiksi etukäteen seuraavat:
 1. Tunnari, -> Tehdään ekana, koira kierroksilla jotta saadaan kovankin häiriön / paineen alla keskittymään kapulatyöskentelyyn rauhassa
 2. Ruutu -> Vaiheessa paikanhaku edelleen.. 
 3. Kaukot -> Vinkkiä jumitus ongelmaan..
 4. Seuraamista ->Uusia vinkkejä edistämiseen, vaikkakin enää vähäistä..

Tunnari
Hiukan itseä jännitti kuinka Hupu tunnarin suorittaa, mutta lopulta tajusin että mitä mä mietin..!!??!! Munhan on luotettava koiraan, joka on viime aikona suoritunut tunnarista oikein kunnialla. Tunnari tehtiin kisanomaisesti, ainut poikkeus että pyysin Katia kippaamaan kaikki kapulat maahan ja sinne oma sekaan. Lähetin Hupun kapuloille ja todella rauhallisesti lähti käymään kapuloita läpi, käytti nenää todella hienosti. ei nostellut muita kapuloita.. Hetken rauhallisesti kapuloilla työskenneltyään oma löytyi. Hienoa nähdä Hugo tunnareilla niin varmana siitä mitä on tekemässä.. =) Ja tuli sitä itsellekin hiukan voittajafiilis, nyt kun siitä on selvitty erilaisessa / haastavassa tilanteessakin..

Vinkit:
 • jos haluaa voi koittaa tehdä tunnarissa haistelu reeniä niin ettei omaa olekkaan mukana.. Eli palkkailla hyvästä työstä kapuloilla. => tätä en lähde nyt vielä toteuttamaan, mutta mikäli uusia ongelmatilanteita tulee kapulatyöskentelyssä niin mikäettei!! =)
 • Myöhemmässä vaiheessa kun tunnari on 190%:n voi ennen kapuloita pysäyttää koiran. => tätä tulen ehdottomasti kokeilemaan mikäli vauhti kiihtyy kovaksi, kunhan saadaan ensin tunnari vielä varmemmaksi.. =)

Ruutu
Teippi jälleen lätkänä, ekalla kahdella kerralla merkkasi lätkän mutta ei pysähtynyt lätkälle niin kuin vaadin.. Ruudussa kuitenki oli, mutta ei niin kuin kuuluu.. Ei tietenkään palkkaa tästä. Otin kerran läheltä muistutukseksi, mitä se paina tarkoitti siellä ruudussa. Ja sieltä se palasi mieleen.. (Hiton pakkaset, kun ruutureeniä ei olla päästy ottamaan.. niitä toistoja tarvittaisiin..)

Vinkki
 • Tehdä harjoitus jossa Hupu saa kulkea merkiltä ruutuun ja vastaavasti ruudusta merkille, mutta vain käskystä. (itse seison puolessa välissä linjaa)  Hugolle suurena palkkana toimii myös se juokseminen. Reenissä tulee kivasti toistoja ruudun paikasta ja merkkikin saa uuden puolen.. Tähän myös sovelletaan palkkailua sekä ruutuun ja merkille. Kesällä voi tehdä eri suuntiin niin että sama merkki toimii aina merkkinä ja ko. merkille saa rakennettua neljä ruutua kunhan vaan on tilaa.. => Tämä reeni kuulosti omaan korvaan oikein mielenkiintoiselta ja varmasti tulemme koittamaan. Muista varsinkin tässä reenissä olla tarkkana että paikat (ruudussa tai merkillä) on todella ne joita vaaditaan.. Ei sinne päin!!!

Kaukot
Kaukoissa ongelmana on ollut ensimmäinen vaihdon jumitus. Kati kyseli mitä kaikkea olin jo jumituksen kanssa kokeillut, kerroin erilaisia vaihtoehtoja jota käytetty oli, joista osa oli toiminutkin. Ja mainitsin myös silloin pari vuotta sitten jumitusongelman voittamisesta, mutta nyt ei samat konstit (namipalkkaus liikkeiden jälkeen väliä kävellen) ole asiaa ratkaissut.

Vinkit
 • Mikäli koira jumittaa kävele rauhallisesti koiraa kohden ja nosta koira nätisti istumaan samalla kertoen että istuahan piti.. Kävele takaisin ohjatun paikalle ja jatka kaukoja.
Kokeilin tätä Hupu jumitti ekan vaihdon maasta istumaan, joten kävelin koiran luo nostin koiran istumaan samalla kertoen että istuahan piti, kävelin takaisin "ohjauspaikalle" käsky maahan. suullinen kehu, kävelin koiran luo namipalkka ja lelu. Uudelleen.. nyt ensimmäinen vaihto terävä ja reagoi niin kuin halusinkin..Suullinen kehu kävelin koiran luo ja palkkaus!
 • vinkkinä myös voi kokeilla tehdä kaukoja niin että antaakin kaukojen käskyn sijasta tehtäväksi jonku temppun.. 

Seuraaminen
Lähinnä hain seuraamisessa erilaisia vinkkejä seuraamiseen. Vaikkakin seuraaminen parantunut hirmuisesti edistämisen osalta. Katin mielestä Hupulta saa vaatia  vielä enämmän, jotta se pienikin edistäminen sieltä pois kitkettäisiin, vaatimalla uskoisi sen oikean paikan löytyvän.

 • Vinkkinä paljon temponvaihteluita, joita olenkin tehnyt ja ne toimivat. Lisäksi ihan askeleen-kahden askeleen seuraamispätkiä, joissa vaaditaan täydellinen perusasento, ei sallita yhtään valumista eteen. Myöskin juoksupätkiä ja joista terävä pysähdys.. Tätä kokeiltiin ja eron huomasi heti. Koiran oli pakko olla skarppi.. Myöskin ne yhtäkkiä peruutukset hyviä harjoituksia.

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti