lauantai 25. toukokuuta 2013

Lihashuoltoa ja treeniä

Spesillä perjantaina vapari, meillä oli aika varattu Ellalle koirien vakkari fyssarille Huittisiin. Aloitellaan hyvistä uutisista. Ellan mielestä koko koira on jämäköitynyt ja koko koiraan tullut voimaa. Häntäkin on kuulemma jo niin kuin isoilla pojilla, eikä sellainen ruikula mitä se ennen oli.. ;) Uskon että tähän muutokseen on paljon tehnyt myös ruoan vaihto. Syötin molemmille koirille pitkään Royalin Setteri, kunnes yks kaks koirat vaan ei enää näyttänyt hyvältä. Molemmilla turkki meni tosi huonoksi ja Hugo ol ihan pöhöttynyt. Nyt syötän Acanaa ja olen todella tyytyväinen. Hugo syö Senioria ja Spesille kokeiltiin ensin sport & agilityä, mutta ei suostunut syömään sitä kuin pysyäkseen hengissä. Vaihdoin perus acanaan (ja sporttia vielä seassa) johan uppoo.. Nyt turkit kiiltää. Jopa meidän isä sanoin Spesin turkista, että onpa se kiiltävä.. (Joten sen täytyy olla kun sieltä suusta kommentti tuli).

Spesillä molemmissa ranteissa oli lukot, jotka aukesivat heti. Niskassa oli lihasjumi, sekä takana reisilihaksesta kintereeseen asti jumalattoman kireetä. Nämä saatiin auki. Ella oli sitä mieltä että voi olla hyvin että kun treeni määrät on lisääntynyt ja Royal ei ole ollut riittävä ruoka lihakset eivät ole pysyneet mukana treenitahdissa jolloin lihas ei ole saanut ravintoa muodostuakseen ja kehittyäkseen. Lisäksi mulkkelut liukkaalla nurtsilla ja kaikki muu, soppa on valmis. Mutta nämäkin saatiin auki. Muuten lihaksisto oli kunnossa.
Pääsimme myös samalla tutustumaan Ellan hevosiin, Tuorin ratsutilalla kun kerran olimme. Kylläpä Spesiä jännitti.. Varsinkin kun se heppa tuli nuuskaisemaan ison turpansa kanssa korvat hörössä, pieni bordercollie näytti vielä pienemmältä. :D Tallissa myös ämpäri kasa oli varsin pelottava, mutta sitten viimisessä tallissa  se pieni poni, se oli kovin mukava ja sen kanssa pystyi nuuskuttelemaan. Lisäksi kun tultiin ulos, ne issikat vasta kivoja olikin.. Niiden kanssa olisi voinut tutustua vaikka kauemmankin, kertoi Spes.. Eikä kuulemma oikeesti jännittänyt yhtään..
Ja onhan Spes jo vauvana sosialistettu hevosiin, olettaisin ainakin.. ;)

Lauantaina treenailtiin Nokialla aamutuimaan Pian ja Tuplan kanssa. Sain taas korvaamattomia vinkkejä miten lähteä etenemään ja nostamaan vaatimus tasoa kun se tavoite ei ole kisata loppuikää vain kyläkisoissa. joten tehdään heti alusta asti huolella.

1.kaukot
-ajatus hyvä, liikkuu aina ensimmäisen seisomisen jälkeen kun nousee pitkäksi vaihdoissa DOWN ja PER-IS
=> ongelma edelleen se mun syvyysnökö, en vaan näe. Nyt täytyykin opetella katsomaan laudasta joka jätetään viereen. (koira pystyi suorittamaan kaukot, vaikka Pia oli laudan kanssa vieressä)

2. tunnari
=> puolikuun muotoinen asetelma, Pian sanoin tässä oli paljon hyvää, todella hyvä tunnari. Kapuloille reippaasti, työskentelemään ja oman tultuva vastaan reipas tarttuminen kapulaan ja  voimalla ampaisi oman  kanssa mua kohti. (Miten mä voin joka kerta tulla näistä onnistuneista tunnareista niin hyvälle tuulelle).. Pienessä on ilot :D

3. Ohjattu
=> oikea nyt haastava, kaartaa kapulalle sisäkautta jolloin keskikapulan ottoriski kasvaa, tätä vaan työstöön.
=> Vasemmalle lähti laajalla kaarella, ei meinannut ensin löytyä mutta kun vaan eteni kapuloita kohti siellähän se oli.
=> merkit hyvät

4. Seuraamista,
=> ei valittamista muuta kun vasuri käännökset ja vasuri sivuaskeleet. Peruutuskin saisi olla aktiivisempi. Muuten jees.

5. Z-kävely
- maahan, saisi olla nopeampi, hyvin pysyi maassa vaikka kävelin ohi, ei ennakoinut
- stop, hieman asettelee käskyn jälkeen, voisi vaatia että se tassun pyörittelylin jäisi pois jos halutaa viilata ja mehän halutaan..
- istumisen seisoi. Pian hyvä vinkki: lähde samasta aloituspisteestä liikkeelle josta lähdin liikkeelle myös ennen virhettä. Ihan eri asia seurata kaksi metriä kuin kymmenen metriä ja kuunnella. Ja tästä saatiin sitten onnistunut toisto tälläkin konstilla.

6. Luoksetulon stop, joka jäi läpijuoksuksi
=> opetuksena Spesiä ei huijata.. Annoin Pialle cuzzin "salaa" niin ettei Spes tajua.. Juu.. niinhän se meni. Ajatuksena oli ottaa suora jos ennako jos ei Pia heittää seis-käskystä palkan Spesin taakse.. No eihän me voitu tätä sitten toteuttaa kun Spes vaan tuijotti Piaa, sulla on se mun lelu. Ei auttanut vaikka näytin narupalloa, että täällä se on.. Ei mennyt mun huijaukseni läpi, kun hän tiesi että cuzzi on Pialla. Sitten otettiin vain suoria luoksetuloja..
=> oppitunti nro 1. älä pidä koiraasi tyhmänä... :D

7. Ruutu
- tähän oli hyvä lopettaa. Sairaan makee! Käskytin pitkästä aikaa maahan asti ja reagoi kivasti.

Huomenna Korrin Riitan tokokoulutus, kivaa odotan todella innolla! =)

Pieni bc on väsynyt. Ja missäs muualla sitä nukkuisi, kuin äidin vieressä  muumityynyllä niin kuin ihmisetkin..
Tunnariporkkana, siellä se oma on jossakin seassa..
Mulla oli kisakatsomo, mutta mun kaveri sammui kesken ottelun..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti