keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Tuulitunnari vesisateessa

Hipsin töiden jälkeen vauhdilla Kaalisaaren nurtsikentälle treenaamaan, luulin ehtiväni ennen vesisadetta... No en sit ihan ehtinyt.

Pikku lämppälenkki, Spes paikallaoloon sillä aikaa kentälle kun vein Hugon autoon.

Aloiteltiin kakeilla. Suoritti hyvin, matkaa oli n. 10m. Nousi ilman käsimerkkiä, jes! =) en pysty ihan satavarmaksi sanomaan tekikö toinen jalka vinottain pienen liikkeen vaihdossa SEI-IS.. Mulla on jotenkin niin onneton syvyysnäkö, no toivottavasti ne ensi viikolla osaa senkin korjata kun Laser-leikkaus kutsuu.. :)  Muuten pysy paikallaan.

Tuulitunnari, kävi muuten niin jäätävä myräkkä, hyvä kun sai auton oven auki. Kenttä kun on vielä kokemäenjoen rannalla..  Ensin toi viereisen... Tuuli toi juuri sen kapulan tuoksun nenään.. Luuli tuovansa oikean.. Uusiksi meni. nyt  työskenteli tarkemmin ja toi oman. Tein vielä jonon pituussuunnassa, jossa sain tuulen tuomaan hajuja muiden kapuloiden ylle. Nyt työskenteli tarkasti ja oma löytyi, palautua treenikassin kiertämisen kautta..

Ohjattu.. Vein itse kapulat, pitkästä aikaa unohti merkin. Merkki oli matala punainen vihreällä nurtsilla.. Näitä täytyy harjoitella. Muistutin merkistä näyttämällä, joten sekin muistui  mieleen. molemmat puolet, kauniit kapulannostot kiertän. Ennen tarttumista muistutan vielä uudella käskyllä kapulan taakse kierrosta.

Ruutu merkin kautta. Merkille mentäessä noutokapulat häiriönä. Tarjosi merkkiä ensin kapuloille. Kun itse olin passiivinen korjasi merkille. Selkeästi nämä tummanpunaiset merkit on vaikeampia. Ruutu löytyi molemmista suunnista komeesti (punaiset merkit tässäkin). Ruutu oli ilman nauhoja. Hitsi, alkaisikohan Spesin ruutu pikkuhiljaa muistuttaa Pian Tuplaa, joka  löytää aina samaan kohtaan ruudussa ja se on HIENO!! yksi askel lähemmäs ainakin sitä tavoitetta ollaan tultu, vaikka monta askelta löytyy varmasti vielä sille matkalle. ;)

Seuraamista, pari pidempää settiä. Tykkäsin ja keskityin siihen että kontaktia ei saa tiputtaa edes sadasosasekunniksi. Vasemmalle käännöksissä se takaosa ei vaan työstä... :(  Tein loppuun vielä vasemmalle käännökset niin että käännyin vas. heti käännöksen jälkeen astuinkin ns. "yli" taakse, jotta se takapää olisi löytynyt.. Speshän oli aluksi ihan pihalla, katsoen Joutsenlapeako mä aloin esittään.. Mutta muutaman kerran oli ajatusta takajaloista.. Miksi tuli niin avuton olo kun koira ei ota takajalkoja alleen.. Hevosen selässä kun olisin heti tiennyt miten toimia.. :D Taidankin ottaa sen Korrin Riitan kanssa sunnuntaina yhdeksi työmaaksi.

Sitten vielä jalkapallomaalia kierrättäen stoppeja. Lopuksi suorall stop, se oli hieno. Oli parempi kuin kierrättämällä. Olen välttänyt suoria stoppeja, kun suullisen käskyn ajoin sisään, ettei pääse sieltä hiipimään eteen. Tästä takapalkka.

Sitten kuivattelemaan kotiin..

ps. millä ruohonvihreän saa koirasta pois?? Nurtsi oli just ajettu ja likomärkä... T:Spes mustan-ruskean-vihreä bordercollie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti