sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Korrin Riitan koulutus Ikaalisissa

1. takaosan käyttö
=> Riitan kommentit oli, että ei ole lainkaan huono. Toki voisi käyttää takaosaa vielä aktiivisemmin, mutta parempi ja siistimpi näin kuin takaosan ylityöstäjä. Eli tehty treeni tähän alkaa näkyä. Tämä oli kiva kuulla.
------> Riitta neuvoi jo tehtävien treenien lisäksi treenin: koira seisoo sivulla ja pyöritään ympäri, appari joko naksuttaa naksuttimella kun polkee hyvin takaosalla tai itse suullisesti merkkaa kun tulee oikeita askeleita.

-Lisäksi kommentti seuraamisesta, todella kivan näköistä. Kun mainitsin pienistä kontaktin pudotuksista, joita en edes itse huomaa. Riitan kommentti oli, että Spesillä pää pysyy todella tasaisesti paikallaan bordercollieksi, että tyytyväinen saan olla ja ne pienet tiputukset jää pois myös ajan kanssa.

2. "se viiminen potku" vielä tekemiseen
=> koiralla on hyvä asenne ja Riitta tiesi heti mitä tarkoitin, mutta vastaus ongelmaani oli, että se tulee ajan kanssa..

Jatkettiin sitä potkun hakemista noudon palautusvauhtiin. Tehtiinkin pari todella sopivaa harjoitusta Spesille.
=> appari, kapula ja koira jää kentä toiseen päähä, ohjaaja vastaavasti toisessa päässä kenttää. Appari heittää kapulan koiralle hieman viistosti taa, kun kapula on maassa anna koiralle nouto-käsky. Nyt kuuri niin että palkka tulee vasta tosi lähellä ohjaajaa, koska Spes käyttää myös silmää joten muutetaan palkan arvo nyt ihan lähelle.

=> treeni sivulle tuloon kapulan kanssa. Hetsaa leluun heitä kapula, irrota lelusta, nouto-käsky, kun koira sivulla palkkaa leluun. Älä irrota kapulaa, vaan kapula saa tippua maahan. Sitten jatketaan hetsaamista leluun siirrytään hieman, irrotetaan lelusta, nouto-käsky jne.. Alkoi toimimaan tosi kivasti Spesille. Eli tässä treenissä ei ehdi miettimään sitä kapulaa ja sivulle tuloa kun palkan odotus sivulle menee miettimisen edelle.

3. tunnari'
=> kävi kova tuuli, toi taas vireisen. Toisella kerralla oman. Lähti nyt hieman takki auki, saisi nyt työskennellä kapuloilla paremmin. Tehtin toinen toisto, toi taas viereisen jonka jälkeen epävarmuus tuli taas esiin, mutta nyt tovin rauhottelun jälkeen uskalsi ratkaista tilanten itse.

=> kokeiltiin Riitan vinkkiä tunnariin jossa koira hihnassa ja tehdään jonossa kapuloiden haistelu järjestelmällisesti, koira ohjataan pois linjalta jos hyppii kapulota, kokeiliin myös ilman hihnaa, mutta tämä ei soveltunut ainakaan tässä vaiheessa Spesille. Paineistuu mun läsnäolosta kun olen lähellä tai odottaa multa vahvistusta kapuloilla työskentelyyn, Joten jätetään tämä halutumaan. Nyt vain varmuutta tunnariin, jotta saadaan se itseluotamus siellä kapuloilla nousemaan.

Lopuksi paikallaolotreeni. Itse halusin kaivaa verta nenästäni ja tein istumisen Spesille juoksuisen nartun vieressä. Pää pyöri ja nenä kävi, pienellä bc:llä oli kovin vaikeaa... Pieni juoksuinen narttu teki vain lyhyen paikalla olon ja lähti rivistä ennen kuin muut. Tässä samassa yhteydessä Spes oli sitä mieltä, että hän voi lähteä nuuskimaan nartun makuupaikkaa.. Mä olin eri mieltä ja tulin piilosta esiin marmatuksen kera ja hinasin herra hormoonihyrrän takaisin paikallaoloon istumaan, HYI!! Näitä pitää harjoitella, ei auta.. Kestettävä on! Eli kaikki juoksuiset nartut hoi, täällä olisi vapaaehtoisia paikallaolo kamuja! =)

Kaiken kaikkiaan sain Riitalta positiivista palautetta Spesistä! Myös osa koulutukseen osallistuneista kertoivat liittyvänsä Spesin Fanclubiin.. =)
Meille myös lausuttiin kuunteluoppilaan suusta kommentti, jota en ennen ole kuullut. Oli se hyvä että täällä koulutuksessa oli muitakin kuin sinun koirasi, koska jos ei olisi ollut me ei oltais opittu mitään.. Hetken mietittyäni kysyin, tuo oli varmaan kohteliaisuus? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti