perjantai 10. toukokuuta 2013

Se o kesä ny!

Pari viikkoa vierähtänyt, treenattu on ahkerasti.

Selkämaan Katin koulutuksesta saadut vinkit treenaukseen.
-yhdessä kulkemisessakaan siirtymisissä ja kehään menossa älä anna kontaktin tippua tässäkään, koira kun on niin vilkas. Näin ei ehdi eikä pääse keskittymään häröilemään. Silti seuraaminen erikseen.

-leluhäiriöt ym. häiriöt työnalle.
=> älä itse ahdistu kun ja jos koira ahdistuu aluksi esim. lentävistä leluista, jos kontakti tippuu, heti palaute.
-treenaa itse esim. seuraamista niin että pyörität lelua kädessä, kontakti ei saa tippua tässäkään. Tämä ei selvästikään Spesille ole niin paha kuin muiden heittämät lelut

-tunnarissa tarkkana, nyt jo asenne vähän takki auki, ettei ala olemaan liian varma itsestään. Nyt voi alkaa vaatimaan, tehdä treeneissä kokoajan vaikeampia treenejä, jotta kisatilanne helppo.
(kesti jo leluhäiriön vaikka Juran vaaleanpunainen vinkupossu piti nuuskia, tästä siirtyi kapuloille työskentelemään ja toi oman).

-Muutenkin treeni kuin treeni vaatimustasoa lisää, koska koira jo osaa.

Oli muuten hyvä koulutus ja hyvät vinkit!

Spesin seuraaminen on hirmu hyvää, hassuinta on se kun se on mielestäni hyvä en tunne koko koiraa missään. On vaan luetettava, että siinä se on omassa opetetussa paikassaan. Ainut johon on puuttuminen on vasemmalle käännökset. Tähänkin olkapäänliike on tuonut takaosaan voimaa. Lisäksi Marian kanssa todettiin että rauhoita vasemmalle käännös ja sen kun tein, koira kääntyy.. :)  Tosi siistejä käännöksiä :)


Jos joku fiksu osaa sanoa, mistä johtuu: joka kerta kun Jokisen Sari liikkuroi meille tunnarin, pasmat menee koiralla ihan sekaisin ja kantaa mitä sattuu.. Tätä ei tapahdu onneksi muilla. (Toivottavasti Sari ei lähde liikkurikurssille) :D

Pia liikkuroi meille helatorstai aamuna vesisateessa tunnarin, teki hyvin töitä mutta päätyi viereiseen. Seuraavalla kerralla jo onnistui. Nyt vaan treenataan malttia. Ja ympyrät työnalle, koska selvästi haastavampia.
Tunnaria treenattu säännöllisesti joka päivä ja se näyttää tuottavan tulosta.

Pialta sain myös ohjattuun järkevän ajatuksen heti näin alkuun. Merkiltä lähetyskäsky kun mulla on ollut aina Hugonkin kanssa vain "tuohan".  Nyt siihen lisätään suunta esim"oikea tuohan", jotta koira tietää heti kumpi suunta on kyseessä. Loogista sinänsä.. ;)

Jääviä sekaisin, istuminen hidas, johtunee todennäköisesti epävarmuudesta, koska joutuu vielä miettimään paljon "upin" ja "istu" välillä ettei sekoita. Muuten ok. Täytyy muistaa myös treenailla pelkkiä ohikävelyitä, ettei varasta.
Lisäksi z-kävelyä, Pia huuteli käskyjä, ei reagoinut niihin. Merkit oli mielummin kiinnostavampia.

Ruutua merkin kautta. Tässä pitänee harkoitella myös malttia merkille. Tähänkin häiriöitä. Suorapalkka nyt ruudussa. Aika kivasti irtosi tänään merkintä ruutuun suoraa. Eilen kuin meni sellaisen pienen paimenkaaren kautta ruudun sivusta. .Ja tätä en todella halua.. Näitä tehty viime aikoina aika vähän, joten nyt tehokuuri päälle merkiltä ruutuun, mutta ihan kivalla mallilla kokonaisuudessaan.

Kaukoissa kiva ajatus jo taakse, tosin jouduin sisään ajamaan uuden käsimerkin downiin, sekotti kaukaa per-is ja down -käsimerkit kun olivat saman tapaiset.

Ohjattu hyvällä mallilla. Edelleen haluan Spesin lähtevän laajemmalla kaarella kapuloille, joten nyt kuuri niin että haettava kapula alhaalla, etäisyys merkistä n. 2-3m. Muut kapula normaalisti paikallaan. Lisäksi vasemmalle haettaessa ei ole luontaista kiertää kapulaa, kapulaa nostaessa. Oikea kapulalle meno on luontaisempi ja tästä pystyy tekemään kiertämällä. Mietintään, tyydynkö nättiin virheettömään nostoon, tässä vai vaadinko kierron vasuriinkin..

Sunnuntaina Spessukalla ja ohjaajalla on koetos.. Pääsykoe nuortenkoirien Varsinais-Suomen ja satakunnan kennelpiirin toko-rinkiin.. Jänskää, kun parhaamme teemme niin se riittää mihin riittää.

Väsynyt mutta onnellinen koiranpoikanen treenien jälkeen

Me ihan vähän vaan karattiin uimaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti