torstai 17. marraskuuta 2011

Kynsivallin tulehdusko?

Kun itse alkaa olemaan tolpillaan on toki koirien vuoro sairastaa.. Kynsiä leikatessa huomasin Hugolla kynsivallissa sellaisen paiseen, tai mikä lie.. Turviksissa ja pinkeän oloinen iho kynnen ympäriltä.. Villinä googlettamalla diagnosoin kynsivallin tulehdukseksi..?! Onko kokemuksia miten mahtavat parantua.. Täytynee huomenna käydä lääkärissä josko se ihan varmuuden vuoksi varmistaisi mun arvauksen..

Kahtena päivänä olen jo käynty koirien kanssa metäsässä tallustelemassa.. Koirat on ollut ihan innoissaan ja minä itsekin. Jalka jyrkissä nousuissa ja kallion kiipeämisissä hieman vihottelee, mutta eiköhän se taas totu.. =) Tosin totesin että Speskin saa joulupukilta valopannan, on se ihan ehdoton kun pimeys tulee aivan liian äkkiä.

Keskiviikkona käytiin Sarin kanssa hallilla ottamassa tokoa. Oli koirilla pakkasta rinnassa, niin kuin hevosillakin aina ensimmäisillä pakkasilla..

Hugo aloitti seuraamisella, Sari häiriköi.. "Putkeen" on aina paha... jne.. Lopuksi keskittyi hyvin ja häiriötkään ei enää reaktioita aiheuttanut.

Ruutu
- Tein nyt kuunteluharjoitusta ruutuun lähettämisen yhteydessä. Toimi Hugolla todella hyvin. Kutsun maahan kesken ruutuun juoksemisen, seisomista ja välillä suoraa ruutuun.. Tätä tehdään lisää! Suoritti tosi hyvo ruutuja. Sari toimi palkkaajana ruudun lähellä. (jotta nopea palkka ruutuun)

Tunnari
- Paljon kapuloita rivi jonka ympärillä kapuloita sekaisin. Pitkällä matkalla. Keskittyi 100% ei rynninyt kapuloille, työskenteli rauhassa, ei tökkinyt muita kapuloita nenällään. voi kun mein tunnarit olisi aina tällaisia..

Noutoa, kuuntelutreeniä, pitotreeniä = temppuja
- Olinpas välkky. Keksin sitten ihan itse pienestä päästäni ottaa Hugolle oikein hassuttelu treenin.. Hugo oli ihan onnessaan. Lähetys kapulalle. Stop ennen kapulaa, kapula suuhun, kapula suussa merkille, kapula suussa maahan, kapula suussa eteen. yms. Kaikkea mitä keksin.. :D Suoritti ihan superisti. Olisi tarvinnut lopettaa vaan tovia ennen. Alkoi meinaan kierrokset nousta viimisessä tempussa ja hamsteri tuli esiin.. Lopuski viel pitotreeni ja lähetys kapulalle. Kuvitelkaa melkein pysähtyi enne kapulaa ja kuunteli tuleeko käsky vai voiko kapulan ottaa! JES! Mä hän olen nero ja koiralla oli super kivaa.. ;D

Spes oli myös ihan villi... :D Sari ei ole sitä tokottamassa nähnytkään toviin ja on muutosta kuulemma tullut.. =) Ja vauhtia.

Seuraaminen
- Jos pyydän "sivu" ja lähden seuraan kyttää kokoajan mihin olen sitä lähettämässä.. Ei lähde rauhassa seuraamiseen vaan ryntää.. Mietin vielä illalla suihkussa (jölkitreenit) mitä sen kanssa teen ja päätin: Otetaan tähän "liki-käsky". (liki=seuraa). Koitin tänään metsässä ja se toimi! =) Eli seuraamisessa käskytys on vaan ja ainoastaan liki, ei sivu. Muuten tekee hyvää seuraamista, aluksi hieman hösäsi.

Ruutu
- Tarjosi vasenta etutörppöä paikkana, se merkki puskee aika vahvana sieltä läpi.. Muistutin lähetä ja lähti hakemaan alustaa. Sarilta palkka ruutuun. Suunniteltu "merkki-ruutu-merkki-ruutu treeni" jäi sitten tekemättä. Ehkä ensikerralla. =)

Luoksetulon Stopit
- Tulee kivalla temmolla, stoppaa todella seinään! Käsimerkki, kun pysähtyy samasta kädestä lähtee pallo. toiminut hyvin! Läpijuoksu, vauhti ei  hidastunut palkkaus taakse. Ja lopuksi vielä pysäytys. Nyt tuli niin kiikkerä stoppi et takapää meinas tulla etupään edelle. EI vielä tuo kropanhallinta ole ihan balanssissa... :D Super Pekkis!

Hyppyä alustalla
- En ole hyppyä tehnytkään. Ei meinannut millään malttaa odottaa ja istua.. Tein alustalla. Hyvin hakee alustan ja lelupalkka tähän. Ilme oli alustalla "heitä nyt jo se hiton pallo, mä olen täällä jo"

Maahan menoa kaukaa
-Ilman ruutua, Sarilta palkka. hiukan valui eteen.. Hyvin reagoi käskyyn. Jatkossa palkka taakse.

Kotona tehtiin tänään kapulanpitotreeniä. Pitää hienosti, osaa istua kapula suussa, jo pari kertaa toi mulle kapulan sivulle. Tosi luulen että vahinkojakin saattoi olla.. :D Kapula tipahtaa kun on kääntymässä sivulle, jollei silloin niin viimeistään kun pylly menee maahan.. :D Tätä taidetaan ottaa nyt tehokuurina!

Huomenna onkin ProCanis ja sunnuntaina Lentsun yksäri puoliksi Virpin & Martin kanssa. Höh, pentutapaaminen olisi ollut Spesin sisaruksilla Turussa yksärin jälkeen, mutta mulla on se puoli vuotta sitten varattu silmien pigmentointi.. Joten en ehdi sinne jäämään... Mukava olisi ollut kyllä jäädä! Toisella kertaa sitten.. =)

Ai niin onko kellään tieto, mahtaako siihen Hugon kynteen tarvita kuuria ja jos voiko se osallistua 4.12.2011 kokeeseen?! Vai mahtaako antibiooteissa olla pitkät aroajat, ettei kärytä.. ;)

1 kommentti:

  1. Heips - ehkä kävitkin jo lääkärissä, mutta mun mielestä antibiooteissa on monissa 7 vrk.tta varoaika. Että siinä mielessä nippa nappa ehditte :-).

    VastaaPoista