sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Lentsun yksärillä

Virpin ja Martin kanssa suuntasimme kohti Turkua. Mukava kun pentuset on niin hyvä kavereita että matka sujuu samassa takaloossissa, sopuisissa tunnelmissa. Spes toki oli häkissään mielenosoitukseksi syönyt fleecetakkinsa.. No onneki se oli se hööksin 10€ takki, eikä 100€:n pomppa.. ;)

Spes aloitti seuraamisella. Tekee Lentsun mielestä todella hyvällä asenteella. Ja on motivoitunut. Suorittikin munkin mielestä oikein hyvin seuraamista. Jatkossakin paljon käännöksiä, tempon vaihteluita, jotta motivaatio pysyy. Oikealle käännöskissä pitää muistaa itse katsoa ja kertoa kropalla selkeämmin käännöksestä. Ja niinhän se koirakin toimi kuin unelma. Täyskäännöksissä sama homma, katseella ja kropalla merkaten. Ei auteta liki-käskyllä, koska vasemmalle käännyttäessä tarjoaa sivua. ilman käskyäs toimii! =)

Ruutu, vasemman puoleisen tötsän tarjoamiseen otetaan varman päälle jotta ei sekoita merkkiin. Eka lyhyeltä matkalta, käy näyttämässä alusta ja lähetä siitä. Sitten vasta pitkältä matkalta. Välillä suorapalkalla, niin että lelu ruudun takana. Kun alustalla sano "seis", jotta oppii sen liikkeen yhteyteen.

Merkille lähetys yhdistetään ruutuun, ei tehdä merkkiä nyt pelkästään koska on niin vahva. Spesin myös vaikea irrota musta, suorapalkka auttaa myös tähänkin. Palkan ei ole lennettävä ruutuun vaan ruudun ja mun väliin kun palkaan itse. Muista tehdä molemmille puolille ruutuun lähetyksiä..
Hyvällä vauhdilla menee ruutuun ja vauhti lisääntyy kun varmuus kasvaa.

Hypyn loppuosaa (ilman hyppyä) Olen heittävinään lelun (lelua ei siis heitetä. kun lähtee juoksemaan käsky "seis". Kädessä palkka joka jähmettyy, kävellen koiran viereen ja palkka siitä. toimi hyvin! Näitä treenaillaan.. =) Ennen alokasluokkaa kokeila että irtoaa hypylle, mut älä tee liikettä kokonaisena kuin muutaman kerran. Harjoittele hyppyä erillisenä.

Kapulanpitoon, ei treeniä enää sivusta, koska kaikki kapulan luovutukset tulee tapahtumaan sivusta.
Koira sivulle istumaan kapula sen nenän alle, pidä käsky ja koiran pitäisi otta kapula ja pitää, josta irrotus. toimi Spesillä hyvin. Lisäksi toinen harjoitus kapulan sivulle tuomiseen. Heitä kapua, anna pidä käsky, ei anneta sivukäskyä, vaan taputa vaikka vasenta jalkaa ta ohjaa kädellä. Jolloin tuo sivulle... Ja se toi.. ! Näitä tehdään myös!

Lentsun mukaan oli hyvässä vireessä koko treenin ja keskittyi hyvin, vaikka häiriö oli kova ja paikka vieras! Samaa mieltä olen minä. Ei edes reagoinut ohi meneviin koiriin eikä ihmisiin. Eikä ääniin jotka kuuluivat remonttityömaalta! Mulla on super pentu! =) Lentsu lupautui kaitsemaan meitä toistekin, joten josko tavoitteeksi ottaisi treenit kerran kuussa Lentsun opissa.

Hugo lenkkeili ja oli hoidossa mein porukoilla.. Nyt nukkuu kuin tukki kun ovat koko päivän isän kanssa todennäköisesti temunneet jotakin.. =) 

Pentutreffeille en harmikseni ehtinyt jäämään, koska tarvi kiiruhtaa kosmetologin tuoliin.. Nyt on silmät pigmentoitu.. Eikä tarvi meikkailla, nimittäin siinä on rajaukset ja pysyy.. Lisäksi pieni punotus, taidan muistuttaa lähinnä särkeä tällä hetkellä.. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti