tiistai 29. marraskuuta 2011

Leuchtie- valoa elämään..

Taisi joulupukki vierailla tuomassa Spesille ennakkoon paketin, nyt hänelläkin on ikioma valopanta ja ihkun vihreä väriltään.. =) Sininen ja vihreä vain vilkkuu kun pojat viipottaa menemään. Mutta ihan ehdoton henkivakuutus..

Tosin heti ekalla testauslenkillä meinasi käydä köpelösti.. Tai ainakin mun hermot palaa.. Koirat oli vapaana metsässä, kuin aina. Hugo tuli mun luokse ja arvasin että edessä oli vastaantulijoita.. Kutsuin Spesinkin mun tykö ja siinä samassa kun selvittelin hihnoja alkoi metsästä kuulua sellaisen hevosen kokoisen koiran haukuntaa.. No kun seuraavan kerran katsoin tuli sieltä briardin näköinen koira pimeässä huutaen, suoraa kohti mua ja koiria.. Spes säikähti tilannetta ja oli kaikki karvat pystysä ja alkoi sekin huutaa... Tosin haukunta oli pelokasta... Ei se kuullutkaan mua kun koitin kutsua sitä.. No koira vaan läheni Spesiä ja Spes singahti karkuun.. Ko. koiran ulkoiluttaja vain huhuili, että se on narttu koira eikä tee mitään, haluaa vain leikkiä!

Mä kutsun Spesiä ja näen jo sieluni silmin että se on sen jättiläiskarvakasan hampaissa.. Ja kiljun sille naiselle että perkele, kutsu nyt edes tuo koirasi luoksesi.. Nainen vain siinä tinttasi ja hoki ettei se tee mitään.. Varmaan oli onnellinen kun hänen koiransa oli löytänyt leikkikaverin. Sitten raivoistuin toden teolla ja ilmoitin että se on sellainen juttu että mun koiria ei vieraat koirat lähety noin ja niin kuin huomaat Spes ei todellakaan ollut leikkimässä vaan juoksi tilanteesta pois, sinun koiran jahtaamana.. Mainitsin myös et on se nyt perkele jos mun periaate on ettei vieraita koiria tule lähelle niin onko siinä jokin ongelma? ja pyysin jo kauempaa sinua ottamaan koiran luoksesi!  Kaiken huipuksi nainen pyysi minua ottamaan hänen koira kiinni!!! Ja voitte kuvitella että meinasin hypätä jokeen jo siinä vaiheessa.. No vihdoin se Trusale oli kiinni ja Spes haukkui pusikontakana. Lähdin ottamaan sitä kiinni, tosin tämä kyseinen nainen koiransa kanssa lähti seuraamaan... Joten voitte arvata antoiko Spes mulle kiinni.. Tokaisin sitten vain, että jos millään voitte hetken pysyä paikalla, koska Spes ei tule teitä lähelleen päästämään. Ja menihän se perille... Kutsuin Spesin maahan ja menin sen luokse ja otin kiinni..  Spes oli todella kiihkeässä mielentilassa, varsinkun kun se koira ohitti meidät vielä niin epäasiallisesti "puolipitkällä flexillä". Jouuduin käyttämään aika järeitä otteita että sain sen rauhalliseksi ja ymmärtämään että ei ole ongelmaa, eikä tarvi kiihkota tilanne on mun hallinnassa.

Että jos jostakin kuulettel että mä olen kaltoinkohdellut koiria niin se on sitten tämän tarinan aiheuttamaa... Mutta ei olisi tullut mitään, jos olisin antanut Spesin jatkaa siinä mielentilassa..

Lopuksi vielä päätin kävellä niin kauan että löydän jonkun vastaan tulevan koiran, jotta jokainen koira ei onnistuisi Spesiä peläyttämään.. Ja yksi mäyräkoira löydettiinkin... :D No onneksi Spes ei ole herkemmästä päästä, mutta tarkkana sen kanssa joutuu olemaa, ettei jatkossa ala ns. "uhoomaan" kun vähän pääsi pelästymään..
Voi olla että ko. koira olisi ollutkin lempeä, mutta mä en vaan ymmärrä sitä miksei kunnioiteta sellaisia asioita ettei koirien tarvitse olla kaikkien kavereita keskenään.. Meillä on koirakaverit ja ne riittää mun koirille!

Hugo seuerasi tilannetta sivummalta, varmaan ajatellen että äiti on nyt pahana, pysyn poissa jaloista.. =)

Kotiin tultua kapulan pitotreeniä ja sivulle tuloja pienellä matkalla. Kivasti pitää ja tulee sivulle. Jyrsiminenkin oli vähäisempää kun siirtymiset oli vaan ihan pieniä, näin jatketaan!

2 kommenttia:

  1. Eino ja Spes on nyt ihan samiksia vihreissään :)

    VastaaPoista
  2. ;)No Nyt ainakin nähdään missä pojjaat viipottaa... =)

    VastaaPoista